Hlavní obsah

TOP 09 je kvůli Bátorovi v pasti, míní Nečas

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výkonná rada ODS v pondělí je proti tomu, aby spor o Ladislava Bátoru ochromoval vládu. Bátora je pro nepřítomnost ministrů za TOP 09 na jednáních kabinetu "nedůstojnou záminkou". Podle premiéra a předsedy ODS Petra Nečase se TOP 09 dostala ultimativním požadavkem na odvolání kontroverzního úředníka ministerstva školství tak trochu do pasti.

Foto: Petr Horník, Právo

Vedení ODS, zleva vzadu Jan Zahradil, Alexandr Vondra, Zbyněk Stanjura a Přemysl Sobotka, v popředí Miroslava Němcová a Petr Nečas

Článek

"Výroky jednoho kontroverzního subalterního úředníka jsou nedůstojnou záminkou pro bojkot jednání koaličního kabinetu v klíčovém okamžiku schvalování reforem a přípravy státního rozpočtu na příští rok," konstatovalo vedení ODS.

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg přitom v pondělí zopakoval, že v případě sporu o působení Ladislava Bátory ve státní správě jde o zásadní téma. [celá zpráva]

Nečas se vrátil i k jednání K9, které je plánováno na úterý. "Nejsem si jist, že je tam co řešit," konstatoval Nečas s tím, že pouze vyhověl žádosti koaličního partnera. Zatímco VV tvrdí, že chtějí jednat o daňové reformě, Nečas připomněl, že ta již byla minulý týden i hlasy ministrů za VV schválena.

ODS rovněž konstatovala, že se jí nezamlouvá návrh na změnu rozpočtového určení daní, který by přiřkl více peněz menším obcím na úkor největších měst. Peníze pro malé obce chce hledat jinde. V úvahu prý nepřichází ani jakékoliv snížení výdajových paušálů pro živnostníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám