Hlavní obsah

iPad 2 prý bude mít dvě kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodavatelé komponentů pro novou verzi počítačových tabletů iPad chystají rozjezd výroby na první čtvrtletí. Uvedly to informované zdroje z těchto podniků, sám Apple si svá tajemství jako obvykle střeží. Nová verze iPadu má mít například jednu kameru zpředu a druhou na zadní straně přístroje, dodal jeden ze zdrojů.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Apple iPad první generace

Článek

Mezi dodavateli komponentů pro inovovaný přístroj jsou podle zdrojů konstruktér čipů pro dotekové displeje Wintek, výrobce baterií Simplo Technology a dodavatel krytů k elektronickým produktům AVY Precision. Kamerové jednotky pro nové iPady vyrábějí společnosti Genius Electronic a Largan.

Přístroj od Applu po svém vstupu na trh způsobil poprask a získal si ve světě milióny fanoušků. Pro technologický sektor, který se stále potýká s nerovnoměrnou poptávkou, byl vstup iPadů vzpruhou.

"Apple je stále hlavním motorem u většiny technologických produktů, což pomůže zvýšit zisky jeho dodavatelům i v roce 2011," uvedl jeden z analytiků. Předpokládá se, že z odhadované dodávky 60 miliónů tabletů na světový trh v příštím roce budou iPady tvořit kolem 70 procent, dodala společnost SinoPac Securities.

Průzkumová agentura iSuppli podobně předpokládá, že se v příštím roce prodá 36 miliónů iPadů. Jejich letošní dodávky na trh v létě odhadovala na 12,9 miliónu.

iPad 2 v dubnu

Podle věrohodného serveru DigiTimes se iPad 2 začne prodávat v dubnu. Masovou výrobu plánuje Apple ve svých továrnách zahájit v únoru. [celá zpráva]

Velkovýroba měla být podle serveru DigiTimes zahájena původně již v průběhu ledna. Za zpoždění může podle neoficiálních informací stále nedokončený firmware (ovládací software), který se neustále testuje.

Apple se nejspíše snaží vyladit iPad 2 k dokonalosti, aby se neopakovalo stejné faux pas jako v případě iPhonu 4. U něj si zákazníci hned od zahájení prodeje stěžovali na problémy se signálem. Na vině přitom byla podle Applu softwarová chyba, kterou bylo možné odstranit jednoduchou aktualizací.

Apple zatím informaci o zahájení prodeje iPadu 2 nijak nekomentoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám