Hlavní obsah

Do dětí z mateřské školky vjelo na přechodu v Brně nákladní auto

Právo, Novinky, Petr Nový, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Pětiletého chlapce a stejně starou dívku srazilo v úterý dopoledne v Brně nákladní auto. Nehoda se stala ve Fryčajově ulici na přechodu pro chodce, který právě přecházely děti z mateřské školky. Informaci potvrdila policie.

Článek

„Pětiletá holčička byla převezena s těžkými zraněními při vědomí na ARO Fakultní dětské nemocnice Brno,“ řekl mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin. Doplnil, že další dítě bylo s lehkými až středně vážnými zraněními transportováno na chirurgickou ambulanci téže nemocnice.

"Chlapce lékaři po vyšetření propustili, stav dívky je ale vážný," informovala mluvčí brněnské fakultní nemocnice Anna Mrázová.

V poslední chvíli ještě stačily obě učitelky zareagovat a duchapřítomně strhly většinu dětí z jízdního pruhu zpět na chodník.
mluvčí policie

Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy děti z mateřské školky přecházely pod dohledem učitelek silnici. Pedagožky sice použily terčík pro zastavení provozu, ale 42letý řidič v té chvíli sjížděl z kopce a vůz nebyl schopen zastavit," řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Doplnil, že větší tragédii zabránily pohotové vychovatelky, které další děti z přechodu rychle strhly pryč. Podle mluvčího učitelky s dětmi na přechodu přecházely správně podle předpisů.

„Přes cestu přecházelo celkem 34 dětí. V momentě, kdy se blížilo zpomalující nákladní vozidlo, byla část dětí ještě na chodníku. V poslední chvíli ještě stačily obě učitelky zareagovat a duchapřítomně strhly většinu dětí z jízdního pruhu zpět na chodník a na druhou stranu silnice. Podle orientační dechové zkoušky nebyl 42letý řidič pod vlivem alkoholu,“ řekl Šváb.

„Vozidlo budou zkoumat znalci, na první pohled to vypadá, že bylo ve špatném technickém stavu. Na místě zasahoval i policejní psycholog, který vyrozuměl obě rodiny a poskytoval pomoc i dalším svědkům dopravní nehody,“ dodal mluvčí Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám