Hlavní obsah

Čeští klienti zkrachovalé cestovky spí v Turecku údajně na ulici

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Situace asi 500 klientů zkrachovalé slovenské cestovní kanceláře Karya Tour v Turecku je údajně katastrofální. Podle serveru tvnoviny.sk spí rodiny s malými dětmi na ulici a nevědí, jak se dostanou domů. Televize TA3 informovala, že jsou mezi klienty Karya Tour nejen Slováci, ale také Češi, Maďaři a Poláci.

Foto: Profimedia.cz

Turecké město Antalya

Článek

„Neumíte si představit, co se tam děje. Lidé s tříměsíčními dětmi spí na ulici. Majitelé hotelů žádají, aby si klienti uhradili částku za pobyty, které cestovní kancelář neuhradila. Často se jedná o 2 000 eur a víc. Turci nemají slitování, bez milosti vyhazují lidi z hotelů,“ napsal jeden z turistů, kterému se podařilo dostat zpátky na Slovensko.

„Telefonovali jsme asi tisíckrát na naši ambasádu, ale nakonec jsme se museli dostat domů na vlastní pěst. Měli jsme štěstí,“ dodal turista.

Slovenský resort zahraničí apeloval na majitele hotelů v Turecku, aby postupovali smířlivěji vůči klientům zkrachovalé cestovní kanceláře. „Naši turisté se dostali do této situace bez vlastního přičinění a majitelé tureckých hotelů je teď považují za neplatiče. Kontaktovali jsme v této věci turecké ministerstvo a guvernéra oblasti,“ uvedl resort zahraničí ve svém prohlášení.

Cestovní kancelář Karya Tour oznámila krach v pátek. Většina turistů zůstala ve středisku Antalya. Mezi nimi jsou hlavně Slováci. Přesný počet Čechů uvízlých v Turecku není znám.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám