Hlavní obsah

Toyota ve čtvrtletí zvýšila výrobu téměř o dvě třetiny

Největší světová automobilka Toyota Motor v prvním čtvrtletí zvýšila výrobu meziročně o 65,6 procenta na 2,312 miliónu vozů. Uvedla to firma na svých internetových stránkách. Nárůstu výroby, která byla před rokem v útlumu v důsledku světové hospodářské krize, nezabránily ani současné problémy Toyoty s kvalitou.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Článek

V samotném březnu produkce japonské společnosti meziročně vyskočila dokonce o 82,2 procenta na 860 534 vozů. Prodej Toyoty se v březnu podle agentury AFP zvýšil o 26,3 procenta na 876 126 automobilů. Údaje zahrnují rovněž divize Hino Motors a Daihatsu Motor.

Toyota byla nucena svolat po celém světě k opravě přes osm miliónů automobilů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Automobilka minulý týden souhlasila se zaplacením rekordní pokuty 16,4 miliónu dolarů (přes 300 miliónů Kč), kterou firmě kvůli údajnému zatajování problémů s vadnými plynovými pedály vyměřily úřady ve Spojených státech. Toyota nicméně odmítla obvinění americké vlády, že porušila zákon.

Firma si svou vedoucí pozici na automobilovém trhu vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Rozsáhlá svolávání automobilů k opravě však mají negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

USA obvinily Toyotu ze zatajování závady

Americká vláda obvinila japonskou automobilku Toyota Motor ze zatajování problémů s vadnými plynovými pedály a navrhla pokutu 16,4 miliónu dolarů (310 miliónů...

Výběr článků

Načítám