Hlavní obsah

K podpisu odzbrojovací smlouvy mě nikdo nepozval, řekl Havel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Václav Havel v České televizi v sobotu potvrdil, že nedostal pozvánku na ceremoniál podpisu odzbrojovací smlouvy mezi Ruskem a USA. Podle něj nejde o iniciativu současného prezidenta Václava Klause, ale spíš "nějakého snaživce" z jeho týmu.

Foto: Profimedia.cz

Václav Havel

Článek

Protože pozván nebyl ani šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg nebo předseda zelených Ondřej Liška, je prý v dobré společnosti, zažertoval nad touto skutečností Havel.

Krátce po ukončení vrcholného odzbrojovacího summitu v Praze se do sporu ohledně pozvání k této akci dostal předseda zelených Ondřej Liška s tajemníkem prezidenta Ladislavem Jaklem. [celá zpráva]

Zeleným vadilo, že nikdo z jejich strany nebyl na slavnostní podpis smlouvy pozván. Na důvody nepozvání šéf prezidentské kanceláře Václava Klause Jakl řekl, že "parlamentních stran je ve Sněmovně už tak nepřehledný počet. Jednu Stranu zelených reprezentuje Liška a druhou Olga Zubová. Ve Sněmovně je další spousta poslanců, myslím, že tak dlouhý stůl na Pražském hradě ani není, to by nám pak Hrad celý zezelenal.“

Později se ukázalo, že pozvání na Pražský hrad neobdržel ani současný šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám