Hlavní obsah

Hyundai se dohodla s odbory, stávkovou pohotovost odvolají

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Vedení nošovické automobilky Hyundai se v pondělí dohodlo s odbory na většině bodů. V úterý by měla být podepsána dohoda a odbory tak chtějí odvolat stávkovou pohotovost.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Hala automobilky Hyundai

Článek

„Pondělní jednání trvalo jedenáct hodin, probrali jsme všechny body, ve většině jsme se dohodli. V úterý by měla být podepsána dohoda,“ řekl Právu po vyjednávání zástupců vedení a odborů mluvčí automobilky Petr Vaněk.

„Dohodli jsme se na určitých věcech, v úterý budeme pokračovat a budeme to dolaďovat. Pokud dospějeme k dohodě, v což obě strany doufají, odvoláme stávkovou pohotovost,“ řekl předseda odborové organizace Radek Kuchař.

Stávkovou pohotovost odbory vyhlásily 7. prosince kvůli nespokojenosti zaměstnanců s pracovními podmínkami, hlavně s častými povinnými přesčasy. Vedle omezení přesčasové práce odbory požadovaly také, aby firma zaměstnancům za vykonanou práci přesčas v tomto roce vyplatila odměnu 5000 korun.

Jedním z klíčových požadavků, které vznesly odbory také bylo, aby zaměstnanci, kteří 2. prosince spontánně na hodinu přerušili práci, nebyli postihováni žádnými sankcemi.

Povinné přesčasy již vedení firmy minulý týden na prosinec zrušilo, chce ale vyjednat dobrovolnou pracovní sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám