Hlavní obsah

Na návštěvě v netradičních barech v srdci Londýna

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská metropole sice láká turisty především na historii a architektonické památky, věhlasná je ale i svými bary. Netradičním množstvím i spektrem podniků proslula hlavně londýnská čtvrť Soho. Nejen tady, ale i na například na nábřeží Temže se dají najít originální podniky, které se snaží být co nejvýjimečnější, a tak nabízejí znavenému i zábavy chtivému cizinci skutečně nevšední požitky.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Prostřený stůl nasvícený jako noční obloha v baru Inamo.

Článek

První zastávka na našich toulkách po londýnských barech je na nábřeží Temže, hned naproti Londýnskému oku (London Eye), kde se nachází bar Bombay Sapphire. Na první pohled nás zaujal ledový design celého baru, ale nebojte se, zima zde není. Pod deštníky jsou instalované teplomety, které v případě chladu rozehřejí každého. Otevírají každý den v šest hodin večer, zavírají pozdě večer, dokud to počasí dovolí.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Bombay Sapphire

V Bombay Sapphire se soustředí na koktejly ze stejnojmenného ginu Bombay Sapphire, který vyniká kvalitními ingrediencemi. Na jeho výrobu se zpracovávají mandle, citrónová kúra, lékořice, jalovcové bobule, kosatec florentiský, andělika, marocký koriandr, kůra ze skořice, bobule kubéby z Jávy a zrníčka ze svatojánského chleba.

Pokud budete ochutnávat koktejly zde, vyzkoušejte Bombay Sapphire Collins, osvěžující citrónový nápoj, jehož základem je gin, citrón a limetka. 

Lobby bar One Aldwych

Druhý podnik, který navštívíme je Lobby bar One Aldwych nedaleko nábřeží u mostu Waterlloo. Designový interiér s dřevěnou sochou plavce příjemně doladí atmosféru k popíjení drinků. Číšník nám doporučil G Martini (gin, tonic Martini, Beefeater 24, citrón, sirup z vlastní výroby ) a Vysokohorské léto (gin, čerstvé jahody, bazalka, citrón a cukr).

Pro mlsné jazýčky je zde určen koktejl, který od nás získal plný počet bodů - je to Britská Appleberry s čerstvými malinami a jablečným moštem. Základem drinku je Cutty Sark whiskey, čerstvé maliny, citrón, cukr a mošt Aspall.

Pokud vás v tomto podniku přepadne společenská únava, můžete se rovnou ubytovat o několik pater výš. Bar je totiž součástí hotelu. Otevřeno mají v pondělí do pátku od 8 do půlnoci, v sobotu otevírají o hodinu dříve, opět zavírají o půlnoci. V neděli je bar otevřen od 8 do 22.30 hodin. 

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Interiér baru One Aldwych

Bar Inamo ve čtvrti Soho

Další bar nadchne především příznivce techniky a IT pracovníky. V restauraci Inamo totiž mají interaktivní stoly, které zlákají k hraní každého. Deska, na kterou promítá projektor, funguje stejně jako počítač. Návštěvník pomocí touch-padu (dotyková plocha slouží jako myš u počítače) například může volit jídelní menu i nápojový lístek a objednat si, aniž by mluvil s číšníkem.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Bar Inamo

Nejprve jsme si objednali bílé víno a pak vyzkoušeli pochoutky z mořských plodů. Přitom jsme objevovali, co všechno náš stůl umí. Kromě samotného objednávání jídla a pití, jsme mohli měnit variace prostírání, hrát hry, dívat se na živý přenos z kuchyně a také podívat se na jízdní řády autobusů, metra či si objednat taxi. 

Otevírají každý den v poledne. Od pondělí do čtvrtka zavírají ve 23.30 hodin, v pátek a sobotu zavírají o půlnoci a v neděli už ve 22.30 hodin.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Hvězdně prostřený stůl v baru Inamo

Vinoteca v italském a španělském stylu

Jestli holdujete spíše vínu než barevným nápojům, podíváme se do vinného baru Vinoteca. V nabídce mají spousty zajímavých i nevšedních vín. Nás zaujalo portugalské červené, které jsme popíjeli celý večer.

Prostory uvnitř jsou poměrně menší, ale působí příjemně. Často zde posedávají čtenáři nad sklenkou vína, proto je lepší přijít o něco dříve a moct si tak vybrat lepší stůl. Ve Vinotece mají otevřeno od pondělí do soboty od 12 do 23 hodin. 

Obsluha na nás působila přáítelsky a ochotně nám radila při výběru vína.Vinotecu najdete v St. John Street mezi stanicemi metra Farringdon a Barbican.

Taneční Club49

V Sohu jsme ještě zabloudili na taneční parket v Club49, který zaujme nejen obsáhlým nápojovým lístkem, ale i tanečním parketem a výběrem hudby. Hrají především populární hudbu od Micheala Jacksona po Madonnu a Beyonce. Otevřeno mají pravidelně v pondělí až sobotu od 17 do 3 hodin v noci.

Klubů ve čtvrti Soho je nepočítaně. K těm nejznámějším patří například Madame Jojos, The Tucan, The Nosh Bar, ale i Punk Nightclub, kde se můžete potkat i některé filmové hvězdy jako je Kate Mossová a Kelly Osbournová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám