Hlavní obsah

Těžce zraněnému Muži roku svitla naděje, začíná cítit alespoň ruce

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Hradec Králové

Muž roku 2009 Martin Zach (24), kterému v sobotu po skoku na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí ochrnuly horní i dolní končetiny, má naději, že bude hýbat alespoň rukama. Podle náměstka královehradecké nemocnice Zdenka Tušla cítí lokty a ramena a v příštích dnech by měl začít se cvičením.

Článek

"Může omezeně hýbat rameny a lokty. Šance, že bude hýbat rukama, tady je. U nohou bohužel tak optimistický být nemohu,“ řekl Novinkám Zdeněk Tušl.

Martin Zach stále leží na jednotce intenzivní péče. Komunikuje s lékaři i rodiči, kteří jako jediní k němu mohou na návštěvy. "Mluvil jsem ráno s Martinovou maminkou a říkala, že Martin si zatím plně neuvědomuje, co se stalo," řekl Novinkám organizátor Muže roku 2009 David Novotný.

Čeká ho cvičení

"Bude hodně záležet na jeho síle a vůli. Nesmí boj vzdát. V nemocnici by měl v příštích dnech začít s cvičením a rehabilitacemi. Lékaři říkali, že rozhodne příští týden až čtrnáct dní. Strašně mu držím palce," prozradil Novotný. Sám se pokusil v neděli ve večerních hodinách Martina navštívit. "Bohužel mě za ním nepustili. Mluvil jsem s lékaři a poslal po nich Martinovi velkého plyšového psa," dodal Novotný.

Martin Zach, bývalý vrcholový sportovec v běhu na lyžích, v sobotu během závodů ve skocích na lyžích na rybníku Kačák nešťastně skočil na mělčinu a poranil si páteř. [celá zpráva]

Vrtulník ho transportoval do královehradecké fakultní nemocnice. Operace trvala dlouhých sedm hodin. Lékaři Zachovi operovali a zpevnili zlomený krční obratel, který poškodil míchu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám