Hlavní obsah

Huppertová ochutnala na festivalu trhanec s lesním ovocem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nejdříve pravou svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a poté trhanec s lesním ovocem přelitý javorovým sirupem ochutnala při slavnostní večeři pořádanou na její počest v sobotu večer v Grandrestaurantu Pupp v Karlových Varech slavná francouzská herečka Isabelle Huppertová.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK

Isabelle Huppertová

Článek

Na karlovarský filmový festival, na kterém má Francouzka převzít ocenění za dlouholetý umělecký přínos, přicestovala v sobotu odpoledne a hned se ubytovala v jednom z luxusních apartmánů Grandhotelu Pupp.

„Přicestovala nakonec bez dětí, takže si brala pouze jeden z apartmánů,“ uvedla generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

„Hned jak přijela do hotelu, tak se odebrala na pokoj. Žádné zvláštní přání k personálu hotelu neměla,“ uvedla ředitelka s tím, že v apartmánu na ní čekal V. I. P. exkluzivní set. „Jedná se o standardní dárky, které hotel věnuje festivalovým hostům. Například skleněný set z místní proslulé sklárny Moser nebo o knižní kroniku o historii karlovarského filmového festivalu,“ uvedla Ferklová.

Zamotala hlavu fotografům 

Ještě než ale přijela, udělala vrásky na čele fotografům, kteří ji čekali u hlavního vchodu do GH Pupp. „Jenže zastavila u vchodu do Parkhotelu Pupp, který je na druhé straně areálu. Pak přes Parkhotel prošla do Grandhotelu a my jsme jí bohužel vůbec nezastihli,“ popisoval zklamaně jeden z nich.

„Měla v autě jen tři malé kufříky, které jsem ji naložil na vozík a odvezl do pokoje,“ uvedl portýr GH Pupp. „Možná ji ale nějaké věci přijdou dodatečně, což je u filmových hvězd běžné,“ dodal. „Působila na mě klidným dojmem. Viděl jsme ji, jak šla v neděli ráno kolem čtvrt na devět na snídani okolo hotelové recepce,“ poznamenal.

Večeře s premiérem i prezidenty

Na sobotní večer hotel a pořadatelé festivalu přichystali do Grandrestaurantu večeři na počest Huppertové. „Podávali jsme pravou svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a také trhanec s lesním ovocem přelitý javorovým sirupem,“ prozradila Ferklová.

„Výběr jsme provedli takový, abychom Huppertové představili tradiční českou kuchyni. Pokud vím, tak všichni večeři chválili,“ uvedla s tím, že s Huppertovou stolovali mimo jiné také prezident republiky Václav Klaus, premiér Jan Fischer a samozřejmě prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška.

Předsedala porotě v Cannes 

Huppertová přicestovala na karlovarský festival pár dní poté, co předsedala porotě na 62. ročníku filmovém festivalu v Cannes. V tuzemsku se francouzská herečka naposledy představila ve filmu Pianistka, v kterém ztvárnila hlavní roli.

Diváci ji ale už dříve mohli vidět například v muzikálu 8 žen, komedie Konec sázek nebo dramatu Soukromý majetek. V roce 1978 získala v Cannes ocenění nejlepší herečky v Cannes v kriminálním dramatu Violette Noziére. Podobně uspěla v titulní roli ve zmiňovaném filmu Pianistka.

Reklama

Související články

Villa Amalia: Cesta pryč z vlastního života

Herečka Isabelle Huppertová si do Karlových Varů přijede nejen pro Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, ale také doprovodit...

Výběr článků

Načítám