Hlavní obsah

VIDEO: Soud poslal fanouška Baníku natvrdo do vězení

Právo, Novinky, Petr Kozelka, Petr Nový
BRNO
Aktualizováno

Městský soud v Brně v pátek potrestal za výtržnosti na fotbalovém utkání v Brně fanouška fotbalového klubu Baník Ostrava Aleše Badinku. Za jeho chování mu uložil trest ve výši čtyř měsíců pobytu za mřížemi. Badinka se u soudu hájil tím, že na plochu vtrhl s úmyslem uklidnit ostatní fanoušky.

Článek

„Je to moje hloupost, když vylomili bránu, běžel jsem za chlapem, co měl megafon, abych do něj křičel, ať se všichni vrátí. To nevyšlo, tak jsem běžel za ostatními ven, abych je uklidnil. Nikdy jsem na fotbale výtržnosti nedělal, ani na něj vlastně moc nejezdím,“ dušoval se před soudem chuligán, který si podle svých slov dal před zápasem na kuráž šest piv a panáka vodky.

„Chtěl jsem se vrátil do svého sektoru, ale to už na nás vtrhli policajti, dostal jsem dvakrát tonfou a už mě měli. Vím, že jsem udělal hloupost,“ politoval se výtržník.

Fanoušek Baníku Ostrava Aleš Badinka dostal čtyřměsíční trest vězení.foto: ČTK/Igor Šefr

Badinka ovšem není žádné neviňátko. V rejstříku trestů už má pět záznamů. Jednoho člověka zbil dokonce tak, že skončil v nemocnici.

Policie odvádí Aleše Badinku po zásahu na brněnském stadiónu.foto: ČTK/Igor Zehl

„Dlužil mojí přítelkyni, tak jsem mu dal do tlamy. Taky jsem řídil bez řidičáku a zmlátil cikány,“ vypočítával svoje hříchy Badinka. Soudce Tomáš Kurfiřt s ním ale neměl slitování.

Soudce: Trpělivost přetekla

„Míra byla v tomto případě překročena. Trpělivost s vámi byla již ze strany trestních orgánů dost dlouhá. Mírnější trest než vězení by k nápravě nevedl,“ prohlásil soudce Kurfiřt, který Badinku nepotrestal i zákazem vstupu na stadióny, jak navrhoval žalobce. „Bude dost potrestaný i bez toho, hlavně vystoupí z anonymity a skončí ve vězení,“ dodal soudce.  

Za nedělní výtržnosti je Badinka už pátým odsouzeným příznivcem fotbalového klubu z Ostravy. Utkání se konalo na brněnském stadiónu. Před samotným zápasem vběhl opilý na hrací plochu a odmítl se vrátit do prostoru vyhrazeném pro diváky.

Badinka byl jedním ze skupiny mužů, které policisté zadrželi při výtržnostech přímo na hrací ploše fotbalového stadiónu v Brně. Soudce už ve středu potrestal trojici mladíků veřejně prospěšnými pracemi. Čtvrtým do party byl Polák, kterého soud vyhostil z Česka na pět let.

:. Langer: za chuligánství na stadionech mohou organizátoři. Zdroj: Stream CZ

V souvislosti s utkáním policie zatím podezřívá z výtržnictví dvanáct lidí. Už během uplynulého týdne ale policisté uvedli, že stále prozkoumávají všechny dostupné materiály ze situace a seznam osob v jejich hledáčku se může rozšířit.

Vyhrocenou situaci na stadiónu bezpečnostní agentura nezvládla a nasazeny tak byly policejní pořádkové síly. Těm se podařilo agresivní fanoušky umravnit. Policie zásah vyčíslila na 80 tisíc korun. Zatím nebylo rozhodnuto, jestli bude muset brněnský fotbalový klub tyto peníze uhradit.  

:. BEZ KOMENTÁŘE: Ostravští fanoušci v Brně vtrhli na hřiště. Zdroj: Prima TV

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám