Hlavní obsah

Řezník se chtěl krádeží 500 kg masa ostravské zoo pomstít

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravským policistům se podařilo objasnit kuriózní krádež ze začátku února, kdy někdo ukradl přes 400 kilogramů hovězího masa z ostravské zoologické zahrady. Krmivo pro šelmy podle policistů odcizil bývalý zaměstnanec, který v zoo pracoval jako řezník.

Článek

Kriminalisté 24letého muže z Ostravy, který již byl jednou za krádež podmíněně odsouzen, obvinili. „Muž uvedl, že krádež spáchal, aby se pomstil, protože dostal 6. února výpověď. V zoo původně pracoval jako řezník několik měsíců a připravoval krmivo pro šelmy. Nechal si vyrobit duplikát klíčů k objektu a díky tomu byla cesta ke kořisti volná,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Získané maso v hodnotě 20 tisíc korun se snažil mladík rozprodat. Částečně ho prodal asi deseti náhodně osloveným kupcům a získal tak dva tisíce korun. Policii na zloděje upozornil jeden svědek, který se o krádeži dozvěděl na zpravodajském serveru.

„Oznámení na policii učinil 31letý svědek, kterému měl nabízet 150 kilogramů masa ke koupi jeho známý. Výhodnou koupi muž odmítl a poté, co na zpravodajském webu nalezl informaci o krádeži masa ze zoo, okamžitě kontaktoval policisty,“ vylíčila Holčáková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám