Hlavní obsah

Škoda Fabia a Roomster dostanou novou navigaci Mio

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Mio a Škoda Auto spojily své síly a vyrobily nové navigační zařízení pro vybrané modely této automobilky. Mio bude do modelů Škoda Fabia, Fabia Combi a Roomster dodávat navigace založené na poslední modelové řadě autonavigací Mio Moov s mapovým pokrytím 38 zemí Evropy.

Článek

Nová navigace přímo vychází z produktové řady Mio Moov. Přidává jí však speciální držák, který bude napevno ukotven na palubní desce po levé straně řidiče.

:. Navigace tak bude ve voze připevněna na zabudovaném držáku s napájením a bude ji možné jednoduše vyjmout. Foto: Archiv

Díky věstavěnému aktivnímu držáku odpadne potřeba napájecích kabelů vedených od zásuvky zapalovače pod čelní sklo, případně nutný zásah do palubní desky při instalaci skrytého napájení samostatného držáku.

O navigaci Mio Moov
Samostatná navigace Mio Moov je již nyní dostupná na českém trhu. Základní model s označením 300E začíná na ceně 4 500 korun. Obsahuje mapy států východní Evropy (včetně České republiky) a samozřejmě i průjezdní mapu zbytkem Evropy. :. Mio Moov 300E. Foto: ArchivSamozřejmě je ale možné dokoupit i zbylé mapy celého světa. Ty jsou zobrazovány v přirozeném 3D pohledu na 4,3 palcovém širokoúhlém displeji. Přístroj je plně lokalizován v českém jazyce a podporuje také hlasovou navigaci.

V neposlední řadě se toto integrované řešení pyšní tím, že úspěšně absolvovalo crash test dle norem Euro NCAP. Veřejnosti bude poprvé představeno na říjnovém veletrzích Invex 2008 v Brně a AutoShow 2008 v Praze.

Přesná cena navigačního setu pro automobily Škoda prozatím nebyla stanovena. Podle vyjádření automobilky by se však měla pohybovat okolo 7 000 korun včetně montáže. Za samostatný přístroj Mio Moov s úchytkou na čelní sklo zaplatíme v současnosti 4 500 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám