Hlavní obsah

Bouřka má zřejmě druhou oběť, rybník vydal tělo muže

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SECHOV/ KOŽLÍ
Aktualizováno

Středeční bouře má zřejmě druhou lidskou oběť. Havlíčkobrodští policisté vyšetřují nález těla 71letého muže v utopeném autě v rybníku v obci Sechov. Muž si ve snaze podjet spadlý strom ve středu večer v době bouřky poškodil svůj vůz a pak skončil v rybníku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Následky středeční bouře.

Článek

„Ve čtvrtek kolem deváté hodiny byl v požární nádrži v obci Sechov objeven vůz Škoda Favorit a v něm tělo 71letého muže, kterého rodina pohřešovala od předešlé noci,“ uvedl mluvčí OŘ PČR Havlíčkův Brod Jana Mazourová. Jak doplnila, podle ohledání, které provedl přivolaný lékař, nebylo na těle mrtvého zjištěno vnější poranění. Policisté proto nařídili pitvu, aby se zjistila příčina smrti.

Muž s trvalým bydlištěm v Kožlí cestoval podle oslovených spoluobčanů ve středu večer v době bouřky z Ledče nad Sázavou se synem - každý ve svém autě. Asi 300 metrů za Ledčí je ale překvapil spadnutý smrk.

„Starší z mužů si o něj poškodil auto, ale podjel ho a pokračoval v cestě. Jeho syn na místě počkal, až přijeli hasiči a strom odklidili. Domníval se, že otec mezitím dojel domů. Když ale dorazil, tátu nenašel,“ popsal Právu jeden z Koželských.

Rodina oznámila zmizení svého blízkého policistům, ale ti už jim ve čtvrtek ráno mohli podat jen špatnou zprávu. „Sechov je ještě kus cesty za místem, na kterém ležel zmiňovaný smrk. Rybník je tam v zatáčce, ale na opačnou stranu od směru, kterým se silnice stáčí. Jak se do něj auto dostalo, lze jen spekulovat. Technická závada v důsledku poškození to mohla způsobit přinejmenším stejně, jako například náhlá nevolnost,“ informoval Právo oslovený muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám