Hlavní obsah

Turci připravili Čechy o milióny

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Při zápase Čechů s Portugalci sázeli našinci na soupeře a vyhráli milióny. Teď se karta obrátila. Češi se podle sázkových kanceláří projevili jako "srdcaři", ovšem na zápase s Tureckem milióny opět prohráli. Vyplývá to z vyjádření sázkových kanceláří Chance, Tipsport a Fortuna, které Novinky oslovily.

Foto: Milan Malíček, Právo

Staroměstské náměstí po zápasu s Turky: Kdo nepláče, není Čech...

Článek

"Co se týče zápasu ČR a Turecka, tak v tomto případě byli čeští sázkaři optimisty a projevili se poprvé jako srdcaři. Zatímco ale v minulém zápase věřili Češi více Portugalsku a několik set tisíc bylo vsazeno na náš tým, včera tomu bylo tak, že 95% sázek bylo vsazeno na naší reprezentaci a něco málo přes sto tisíc korun vsazeno na sebevědomé Turecko,“ komentovala sázky Jana Pokorná z kanceláře Chance.

Pomyslné vlastenectví se však Čechům nevyplatilo. Podle Pokorné jen u Chance přišli sázkaři zhruba pět až šest miliónů korun. O necelých deset miliónů korun přišli lidé u Tipsportu, kde se nejčastěji tipovalo na výhru nebo neprohru Česka po 90 minutách. I Tipsport potvrdil, že na Turecko byly sázky jen desetinové.

Fortuna uvádí, že na rozhodující zápas Češi vsadili celkem devět miliónů korun. Patnáct procent z nich fandilo soupeři.

Rekordní sázka a miliónová výhra

Fotbalový šampionát stačil během několika dní rozpoutat kolotoč, ve kterém jde o obrovské peníze. Na třech zápasech české reprezentace prosázeli lidé desítky miliónů korun. Odvaha hazardovat Čechům vůbec nechybí. Fortuna uvedla, že na zahajovací zápas se Švýcary neváhali vsadit nemalé peníze.

"V Ostravě si sázkař vsadil půl miliónu a vyhrál 1,225 miliónu korun, což je zároveň největší sólo sázka tohoto roku,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Bez české účasti už vsazené částky budou nižší. Například Tipsport odhaduje, že tržby poklesnou o dvacet až třicet procent. "Zejména odpadnou sváteční sázkaři, kteří by si vsadili na naše," míní Lubomír Ježek, mluvčí Tipsportu.

"Věříme, že sázky budou vysoké, například na tým Chorvatska, které by mohlo Turecko vyřadit, a že tedy sázení u nás bude v tuto chvíli směřovat proti Turkům. Nicméně tolik financí, jako by bývali čeští fandové vsadili na Čechy, již sázkovými kancelářemi neprojde,“ uzavřela Pokorná.

Smůla s Ghanou

Nezájem fanoušků provází každý šampionát, pokud reprezentace vypadne. Potvrzují to zkušenosti z mistrovství světa. Sázková kancelář Chance uvedla, že historicky nejvyšší příjem ze zápasů české reprezentace zaznamenala na mistrovství světa před dvěma lety. Tehdy se hrálo s Ghanou a Češi i tenkrát prohráli. 

Reklama

Výběr článků

Načítám