Hlavní obsah

Potvrzeno: Ford Focus RS bude mít více než 280 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford ukázal dvě fotografie toužebně očekávaného Focusu RS, který chce konkurovat ikonickým modelům Subaru Impreza WRX STI a Mitsubishi Lancer EVO. Bohužel, jde pouze o snímky zamaskovaného modelu, nicméně i z nich jsou základní rysy nového RS vidět.

Článek

O Focusu RS píšeme v krátké době už podruhé. Nyní ale přinášíme několik informací přímo od Fordu a dvě oficiální fotografie. Potvrzená jsou následující fakta: o pohon se bude starat 2,5 litrový přeplňovaný benzínový pětiválec. Jeho výkon bude podle Fordu „více než 280 koní“ a točivý moment dosáhne přes 400 Nm. Potvrzeny jsou i 19palcová litá kola.

A teď pozor: Focus RS bude mít pohon pouze předních kol (uvažovalo se i o variantě s pohonem obou náprav). Nicméně, neméně důležité je, že er-eso opět dostane samosvorný diferenciál, tolik oceňovaný u minulé generace Focusu RS. Vzhledem k našim pozitivním zkušenostem s minulou generací na Masarykově okruhu si troufáme tvrdit, že díky „samosvoru“ budou i přes pohon pouze přední nápravy jízdní vlastnosti vynikající.

:. Druhá fotografie, kterou Ford oficiálně vypustil. Foto: Ford

Ale v tak těžké konkurenci, jakou představují ikonické sportovní čtyřkolky od Subaru a Mitsubishi, to bude mít Focus převelice těžké. Více se dozvíme zhruba za měsíc při světové premiéře na Londýnském autosalonu, do prodejen by se měl Focus RS dostat nejpozději začátkem příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie Fordu Focus RS

Ford Focus RS bude. Už je to zcela jisté, protože Ford sám uvedl první fotografii vozu, který začne být prodáván v polovině příštího roku.

Inovovaný Ford Focus je v ČR již v prodeji

Ford Focus je dlouhodobě velmi úspěšný model, se kterým udělala značka opravdu slušnou díru do světa. Nyní přichází na český trh nová generace (nebo spíš...

Focus CC ve speciální černé edici

Focus Coupé-cabrio od Fordu prodělal menší facelift, díky kterému vypadá docela drsně. Proměnu korunuje černá barva. Jestli ho chcete, pospěšte si - Ford...

Výběr článků

Načítám