Hlavní obsah

Třináctiletý školák se popálil při hodině fyziky

Právo, Novinky, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Běžná hodina fyziky se mohla stát osudnou třináctiletému chlapci z Oloví na Sokolovsku. Při jednom z pokusů během pondělního vyučování na něm začalo hořet tričko. Hoch skončil s popáleninami prvního a druhého stupně na břiše v sokolovské nemocnici. Jeho zranění naštěstí nejsou vážná.

Foto: Martin Polák, Právo

Událost přijeli v úterý dopoledne do olovské školy (na snímku) vyšetřovat policisté i hasiči.

Článek

Nehoda se odehrála v učebně fyziky šestou vyučovací hodinu, kdy děti prováděly sérii pokusů. Podle prvotních informací se do hochova trika dostaly lihové výpary, které po zapálení laboratorního kahanu vzplály.

„Žáci neodborně manipulovali s pomůckami,“ uvedla k tomu mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová. Ti také případ prošetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Kantor, který hodinu fyziky vedl, by mohl jít až na jeden rok do vězení. 

 „Lekli jsme se, ale nesmíme o tom nic říkat,“ odpověděly na dotaz Práva dvě chlapcovi spolužačky ze třídy. „Dělali jsme několik pokusů,“ uvedly pouze s tím, že o případu jim vedení školy zakázalo mluvit.

Chlapec skončil na dětském oddělení 

„Převezli jsme ho na chirurgické oddělní v Sokolově, odkud následně putoval na dětské oddělení. Do popáleninového centra být převezen nemusel,“ řekl Právu mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta. 

Jeho slova potvrdila mluvčí sokolovské nemocnice Petra Soukupová s tím, že chlapcova zranění jsou lehčí, než se původně zdálo. „Dnes půjde na převaz,“ poznamenala

Přestože se nehoda stala během pondělního vyučování, hasiči o ní zprávu dostali až v šest hodin večer. „Případ šetříme a budeme se zabývat i mírou zavinění učitele,“ řekl mluvčí hasičů František Petr.

Ředitelka školy Ivana Pečenková událost nechtěla v úterý vůbec komentovat. „Je nám to moc líto, případ šetří policie a hasiči,“ řekl pouze Právu roztřeseným hlasem.

Starosta Oloví Miroslav  Filander (nez.) se teprve s celou událostí musí detailněji  seznámit. „Teprve pak se uvidí, co budeme dělat s tím, že škola událost nenahlásila ihned,“ uvedl starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám