Hlavní obsah

Zloději okradli dívku při epileptickém záchvatu, další obral vozíčkáře

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ, KOPŘIVNICE
Aktualizováno

Tři neznámí muži oloupili v neděli v Plzni sedmnáctiletou dívku poté, co na ulici dostala v noci epileptický záchvat. Skupina využila její bezbrannosti a okradla ji. Muži z místa utekli, policie po nich intenzivně pátrá. Okradení vozíčkáře zase vyšetřují kriminalisté na severu Moravy.

Článek

V Plzni se vše odehrálo v Tylově ulici kolem půl jedenácté večer asi sto metrů od křižovatky ulic Korandova - Tylova. V tomto místě dostala dívka z malé obce na severu Plzeňska epileptický záchvat a upadla na zem.

Vše mohl zachránit osmatřicetiletý muž, který v tom okamžiku projížděl kolem. „Všiml sil, že na zemi leží zraněný člověk, ale protože už kolem pobíhali nějací lidé, domníval se, že dívce pomohou,“ řekla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Když se po krátké chvíli ale vracel zpět, spatřil dívku bez pomoci na chodníku. Okamžitě přivolal záchrannou službu. Zdravotníci ji převezli do nemocnice.

„Vše nasvědčuje tomu, že se u dívky zastavili pravděpodobně tři cizinci, kteří ji místo pomoci ukradli z kapsy mobilní telefon a odešli,“ doplnila Altmannová.

Policisté žádají všechny svědky, kteří si v inkriminovanou dobu v Tylově ulici všimli někoho podezřelého nebo čehokoliv, co by policistům pomohlo pachatele odhalit, aby své informace zavolali na linku 158.

Zloděj v Kopřivnici okradl vozíčkáře

Kopřivničtí kriminalisté od konce minulého týdne zase pátrají po neznámém zloději, který na chodbě domu v ulici Pod Morávií okradl vozíčkáře. Událost bohužel neviděli žádní svědci a popis mladého zloděje je jen velmi zevrubný.

Dvaačtyřicetiletý invalida policistům vypověděl, že neznámý zloděj mu z klína sebral odloženou pánskou taštičku, ve které měl peněženku, dva mobilní telefony, klíče od bytu a od automobilu a osobní doklady.

„Celková škoda je vyčíslena na zhruba šest tisíc korun,“ informoval mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík. Dodal, že práci policistům stěžuje skutečnost, že vozíčkář si zloděje pořádně ani nestačil povšimnout. Než si stačil uvědomit, co se vlastně stalo, byl již neznámý pachatel pryč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám