Hlavní obsah

Přestřelka při přepadení banky v Chomutově, lupiči vzali rukojmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV
Aktualizováno

Tři neznámí pachatelé přepadli v pátek odpoledne chomutovskou pobočku Raiffeisenbank. Z banky si odnesli peníze, kolik přesně, se zatím neví. Při zásahu proti lupičům byl lehce postřelen jeden z policistů. Podle zdroje blízkého policii s sebou pachatelé při útěku vzali rukojmí.

Článek

K přestřelce došlo po přepadení na ulici, když se trojice snažila policistům utéct. Pachatelé měli dodávku, s níž prchali k hraničnímu přechodu Hora sv. Šebestiána. V polovině kopce, který na hraniční přechod vede, dodávku opustili a utekli. Rukojmí propustili.

"Lupiči ujeli. Za Chomutovem dodávku v lese odstavili a zapálili. Pátráme po nich," uvedl kriminalista Jaroslav Peleška.

"Nejsou zraněni, vyslýcháme je," doplnila pro ČTK mluvčí chomutovské policie Marie Pivková. Pachatelé prý na silnici vhodili před policejní vozy dýmovnici a hřebíky. V lese údajně přestoupili do jiného vozu, zřejmě červeného. Po lupičích pátrají psovodi i vrtulník.

„Nebylo to amatérské přepadení, pachatelé se dobře orientovali v pobočce a věděli co a jak,“ podotkl dobře informovaný zdroj, který nechtěl být jmenovaný.

Raiffeisenbank vypsala za informace vedoucí k dopadení lupičů půlmiliónovou odměnu. Podobnou vypsala banka už ve středu po sérii přepadení poboček v Praze. Řekl to mluvčí banky Tomáš Kofroň.

Reklama

Výběr článků

Načítám