Hlavní obsah

CK I´m travelling po problémech ohlásila úpadek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cestovní kancelář I´m travelling vyhlásila v úterý úpadek. Alespoň to její zaměstnanci tvrdí na dotaz klientů, kteří měli v úterý odletět z pražského ruzyňského letiště do turecké Antalye. Už večer neodletělo 60 lidí do tuniského Monastiru. Podle mluvčí dopravce Travel Service Vlaďky Dufkové nezaplatila kancelář za přepravní služby.

Článek

"Když jsme volali do cestovky, co se děje, řekli nám, že kancelář vyhlásila bankrot a že máme vše vyřešit s Českou pojišťovnou," řekla Novinkám jedna z cestujících, která měla do Turecka odletět, Olga Pavlíková.

CK ji prý v posledních dnech, kdy mělo několik jejích klientů problémy s ubytováním, opakovaně ujišťovala, že všechno je vpořádku, vše je zajištěno.

Na letišti večer čekalo několik desítek lidí. Pro většinu byly informace o tom, že se zájezd nekoná, překvapením. Jednatel a spolumajitel firmy Tunc Südogan odmítl informaci o úpadku komentovat.

Turisty dopraví zpět na své náklady pojišťovna

Dopravce nedopraví zpět ani turisty, kteří mají zítra letět zpět do ČR. V Tunisku zůstane dál, zřejmě bez ubytování, 110 lidí, v Turecku 164 lidí. Jejich návrat tak bude na bedrech České pojišťovny, u níž byla I´m travelling pojištěna proti úpadku.

V minulosti ve většině podobných případů vzaly klienty na palubu letadel jiné cestovní kanceláře.

CK: byla to jen nedorozumění

Cestovní kancelář I´m travelling neměla v úterý problémy poprvé. O víkendu TV Prima informovala, že někteří klienti neměli v Turecku zaplaceno ubytování a museli si jej na místě sami hradit. [celá zpráva]

Kancelář na to reagovala slovy, že informace zbytečně vyvolávají paniku. Uvedla, že problémy nastaly kvůli nedorozumění.

"Přestože CK v předstihu několika měsíců dostala celý pobyt zaplacený, do Turecka zástupci již peníze nezaslali, a tak turisté nyní nebydlí na objednaných hotelích, ale na hotelu Charlton a ne jak jim bylo slíbeno, u moře, popsal Novinkám otec jedné z klientek. Ta prý do Turecka odletěla 17. července s manželem a dětmi. Rodina musela ubytování na místě znovu hradit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám