Hlavní obsah

Velikonoční expresy svezou na Křivoklát milovníky železniční nostalgie

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské Velikonoce na Křivoklátě je akce, která nadchne snad všechny příznivce vlaků a železniční dopravy. V rámci prodlouženého velikonočního víkendu a zmíněné akce vypraví České dráhy v sobotu a v neděli pro výletníky speciální expresy.

Foto: archiv Českých drah

Ilustrační foto

Článek

Parní vlak Bulík zamíří v obou víkendových dnech ze stanice Praha-Smíchov v 9.40 směrem k hradu Křivoklát. Do cíle má dorazit v 11.14. Konečnou stanicí bude na rozdíl od předchozích jízd parního expresu Rakovník, nikoliv Lužná u Rakovníka.

Bulík bude sestaven z historických vozů ze 40. a 50. let minulého století. Cestující se zpátečními a rodinnými jízdenkami získají o pětinu levnější vstupné na prohlídkový okruh hradem.

Letecké záběry hradu KřivoklátVideo: Novinky

Na samotném hradě pak návštěvníky čeká pestrý program přímo spjatý s velikonočními svátky a tradicemi. Již od pátku si tam užijí jarmark s kulturním programem, o víkendu pak budou také svědky příjezdu krále Václava IV. Zpátky do metropole vlak zamíří v 15.52, na Smíchově by měl být v 17.15.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám