Hlavní obsah

Tip na víkend s dětmi: Tvrz Hummer vás dostane do středověku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nevíte, kam s dětmi vyrazit na jednodenní výlet v okolí Prahy, zajeďte na středověkou Tvrz Hummer. Každý víkend zde probíhá program určený hlavně pro děti a milovníky každodenního života ve středověku. Nechybí divadlo ani šermířské turnaje.

Článek

Jakmile vkročíte za dřevěné kůly a zaposloucháte se do středověké hudby, zapomenete na ruch okolního uspěchaného světa a nebudete se moci rozhodnout, zda dřív zamířit ke kameníkovi nebo zkusit jízdu na koni anebo odlévat olovo.

Tvrz Hummer je určená hlavně pro děti, ty se tu budou bavit nejvíc. V unikátním obrovském dřevěném hradu s množstvím prolézaček se zabaví na celé odpoledne. Dětský hrad byl postavený podle nejpřísnějších bezpečnostních kritérií a současného stavitele prý zaměstnal mnohem víc než jeho středověkého kolegu. Vašim dětem učaruje setkání s opravdovou princeznou, nebo možnost vyzkoušet si dobový kostým a v šermířském souboji se utkat o přízeň publika.

Šermířské souboje foto: hummer-hradiste.cz

O tom, že středověk nebyl jen krásná pohádka s pestrobarevně oblečenými kejklíři, můžete dětem povyprávět na pranýři. Pokud by jim to pořád připadalo romantické, pár kroků od pranýře stojí šibenice. S vyschlým krkem a prázdným břichem se pak můžete všichni přesunout do bohatě zásobené Taverny. Řízky nechte doma, tady se griluje, rožní a peče, všechno, co je dobré.

Rytířské romance a balady

Otevřeno je i v týdnu, ale program probíhá jen o víkendu. „Rytířské romance a balady“ začínají ve 14:00 a 18:00 hodin. Jezdecké a šermířské souboje předvádějí zkušení kaskadéři oblečení do dobových pestrobarevných kostýmů. Řinčení zbraní, krkolomné pády a vzpínající se koně sleduje celé publikum téměř bez dechu. Kaskadérská show je doplněna ještě současnými pyrotechnickými efekty.

Na tvrz Hummer se dostanete po dálnici D11 na třetím kilometru nebo autobusem z Černého mostu, kde je zavedená kyvadlová doprava. Dospělí zaplatí vstupné 120 a děti 60 Kč, rodinná vstupenka je za 280 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám