Hlavní obsah

Cyklistické trasy po památných stromech jsou v interaktivní mapě

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné počasí láká milovníky přírody na kolo. Ti se mohou vydat za nejstaršími stromy Prahy. Doporučené cyklistické trasy, které je spojují, je možné stáhnout do přístrojů GPS. Pak už nic nebrání dobrodružnému poznávání chráněných velikánů.

Foto: Aleš Rudl

Všech pět doporučených cyklistických tras je možné stáhnout přímo do přístrojů GPS

Článek

I v Praze je možné najít staré stromy, které jsou živými svědky minulosti. Ty v okrajových částech města spojují doporučené cyklistické trasy. Jsou zakresleny společně s fotografiemi stromů v přehledných pláncích. Nově je možné si vedení tras prohlížet v interaktivní mapě a také pohodlně stáhnout do přístrojů GPS.

Trasy v naprosté většině začínají a končí u stanic metra, kam je možné se s kolem bez problémů dostat. Využívají jak značené cyklostezky, tak jiné klidnější komunikace či cesty. Na nejdelší trase, která měří zhruba 40 km, můžete potkat 58 památných stromů. U některých jedinců nebo skupin jsou také informační tabule, kde se můžete dozvědět něco o jejich historii.

Trasy vás zavedou na místa, o kterých jste dříve nevěděli. Památné stromy se staly dílčím cílem tras a mohutné dřeviny přímo vybízejí odpočinout si v jejich stínu.

Plánky s cestami za stromy najdete na webu, který se věnuje památným stromům v Praze (www.prazskestromy.cz). Dozvíte se tam nejen podrobnosti o cyklistických trasách, ale mnoho dalších informací o chráněných dřevinách velkoměsta. Za památnými stromy se lze vydat i pěšky. Na webu je umístěno několik tipů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám