Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavte Mezinárodní den dětí na hradě nebo v zoo

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prvního června připadá Mezinárodní den dětí. Není proto divu, že se drtivá většina víkendových akcí ponese v jeho duchu. Se svými ratolestmi můžete oslavovat třeba v rodinných parcích, na hradech, v zoo nebo na Divokém západě. Velkou událostí bude také Karlovarský karneval.

Foto: Profimedia.cz

Oslavte se svými ratolestmi Mezinárodní den dětí.

Článek
Praha

Den dětí

Na pátek připadá Mezinárodní den dětí. Oslavit ho můžete v sobotu na vlakovém nádraží v Braníku či v depu metra Kačerov. Prohlédnete si historické vlaky, svezete se historickou soupravou metra, tramvajemi i autobusy. Chybět nebude ani doprovodný program s tvořivou dílnou, ve které si budete moci spolu s dětmi sestavit třeba model autobusu. Podrobnosti najdete zde.

Cesta kolem světa

Procestujte různé kouty světa během jediného dne. Na Karlínském náměstí se uskuteční zábavné odpoledne plné dílen a soutěží, při nichž se podíváte do mnoha zemí. Seznámíte se cizími kulturami, ochutnáte exotické chutě a poznáte pravou cestovní horečku. Připraven je i program na pódiu a různé atrakce. Více najdete na facebookových stránkách.

S rodinou na koně

Vyrazte v neděli do Velké Chuchle. Na tamním závodišti bude přichystán den pro rodiny, kde nebudou chybět třeba jízdy na ponících či velbloudech, mini zoo s domácími zvířaty a další atrakce. Na své si přijdou i mlsouni, dostihová restaurace pro ně chystá obědové menu včetně dětských jídel, nabídka bude široká. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Dětský den v Mirakulu

V Parku Mirakulum v Milovicích se v sobotu uskuteční oslava dětského dne. Připraven je speciální program, který nabídne různé aktivity, soutěže a hry. Těšit se můžete například na lemuřího krále Jelimána, který si s dětmi zatančí, své umění předvedou také sokolník či kouzelník. Tvořivé děti mohou navštívit některou z chystaných dílniček. Více naleznete zde.

Pradědečkův traktor

Navštivte o víkendu čáslavské Muzeum zemědělské techniky, kde se uskuteční tradiční akce Pradědečkův traktor. Během ní si budete moci prohlédnout různé zemědělské stroje - od nejstarších parních až po modernější traktory. Uskuteční se také komentovaná předváděčka, přichystán je ale i doprovodný program pro děti i dospělé, například soutěže či ukázky řemesel. Více zde.

Jihočeský kraj

Do středověku

Zaskočte si o víkendu do středověku. Na hradě Landštejn budete moci navštívit historické ležení, kde zhlédnete několik šermířských soubojů na koních, ale i pěší vystoupení. Chybět nebude ani pohádka o drakovi nebo škola šermu pro malé i velké návštěvníky. Vstup na akci bude možný pouze se vstupenkou na hrad. Kompletní program najdete zde.

Plzeňský kraj

Divoký západ

Oslavte dětský den na Divokém západě. V plzeňském West Parku je připraven program s indiány a kovboji, během kterého si vyzkoušíte třeba střílení z luku, házení tomahavkem, rýžování zlata a mnoho dalšího. Program vyvrcholí závody v dětském rodeu, připravena je také muzejní expozice s autentickými předměty přímo z USA. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Karlovarský karneval

První červnová sobota bude jako tradičně patřit Karlovarskému karnevalu, na němž se představí nejen masky, ale i loutky, hudebníci, žongléři, kejklíři a mnoho dalších. Součástí velkolepé akce jsou divadelní vystoupení, přehlídka neobvyklých plavidel, hudební festival a mnoho dalšího. Jedním z témat letošního karnevalu bude 100leté výročí založení Československa. Podrobný program akce najdete zde.

Ústecký kraj

Fíkovy narozeniny

Máte rádi večerníčkovou postavu Maxipsa Fíka? Pak vyrazte v sobotu na jeho narozeniny do Kadaně. Přijde i sám oslavenec, který si chystá pro všechny návštěvníky zábavný program, jenž bude čítat například hry a soutěže o ceny. Přichystány jsou i další atrakce, třeba malování na obličej, dětský kabaret, skákací hrady nebo projížďka na koních. Další informace najdete zde.

Liberecký kraj

Pohádkový hrad Bezděz

Na Bezdězu se budete moci o víkendu ponořit do středověku. Přichystána jsou představení s názvem Jedna země, jeden král. Chybět nebudou šermíři a souboje. Na jednom z hradních nádvoří se budete moci podívat pod ruce mistru kovářovi a hotové výrobky si zakoupit. Zajištěno je i občerstvení. Akce se koná v sobotu i v neděli. Více zde.

Královéhradecký kraj

Dětský den

Oslavte dětský den v rekreačním areálu Dolce, kde se můžete těšit třeba na stezku s úkoly, loutkové divadlo nebo ukázku dravců. Program se koná v rámci pomoci trutnovskému útulku, proto se můžete těšit třeba na ukázku agility nebo dog dancing. Chybět ovšem nebude ani dýdžej a dětská diskotéka či malování na obličej. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Výlet s párou

O víkendu se na úzkorozchodné dráze v Mladějově na Moravě setkají hned dvě parní lokomotivy. Oslavte sté výročí úzkokolejky projížďkou některou z nich. Část míst ve výletních vlacích je možné rezervovat. Podrobnosti o jízdních řádech v obou dnech naleznete zde.

Vysočina

Honba za pokladem

Letecké muzeum v Koněšíně na sobotu chystá program k Mezinárodnímu dni dětí. Na velké i malé návštěvníky čekají workshopy, bojová hra s úkoly a hledáním pokladu. Chybět nebudou ani netradiční atrakce jako rýžování zlata, dovádění v pěně nebo aqua-zorbing. Večer bude završen taneční zábavou. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

S dětmi za mamuty

Navštivte v sobotu Archeopark Pavlov, kde prožijete zábavný den s mamuty. Objevujte pravěký svět na stanovištích s úkoly a soutěžemi. Připraven je i další doprovodný program, například hudební vystoupení či divadelní soubor s pohádkou O Malence. Přímo v areálu se také můžete občerstvit. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Kuličkový turnaj

Den dětí se bude slavit také ve Velké Bystřici. V zámeckém parku budou na malé návštěvníky čekat hry, soutěže o odměny, malování na obličej či motokáry. Současně s akcí bude probíhat také Bystřická kuličkiáda neboli turnaj s hliněnými a skleněnými kuličkami, do kterého se mohou zapojit i dospělí. Další informace najdete zde.

Zlínský kraj

Svátek dětí v přírodě

Oslavit svátek dětí můžete v sobotu také v Areálu jízdy králů v Kunovicích, kam se letos tradiční akce přesunula. Kromě kouzelnických vystoupení se můžete těšit také na účast biatlonistky Veroniky Vítkové. Budete si moci vyzkoušet biatlonovou střelnici, různé skákací atrakce či elektrická vozítka. Tématem celého dne je motto Pomáháme přírodě. Vstup na akci je zdarma. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Den dětí

Stejně jako ve zbytku republiky, i v Moravskoslezském kraji se bude oslavovat Mezinárodní den dětí. Vyrazte na něj třeba do Ostravice, kde na návštěvníky čekají soutěže, hry, ale i lukostřelba, vozítka segway, koloběžky, skákací hrad nebo rýžování zlata. Svůj um předvedou také hasiči. Další informace zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám