Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavte Den matek, vyrazte do pohádky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se slaví Den matek. V jeho rámci se koná po celé republice několik tematických akcí. Například v Nevřeni bude otevřena tvořivá dílna, kde mohou děti svým maminkám něco pěkného vyrobit. Den matek se bude slavit také v tasické Huti Jakub. S dětmi můžete vyrazit i do pohádkového lesa nebo na dětské inscenace do Olomouce.

Foto: Profimedia.cz

Vytvořte si s dětmi přáníčka ke Dni matek. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výročí Národního divadla

Přijďte v sobotu na vzpomínkovou akci u příležitosti 150 let od položení základního kamene Národního divadla. Přilehlé prostory zaplní desítky kostýmovaných komparzistů, postavy členů Sboru pro založení Národního divadla a další. Pro děti je připraven doprovodný program, mimo jiné vystřihovánky budovy nebo pexeso. Podrobnosti zde.

Den koláže

Muzeum hlavního města Prahy se zapojilo do Mezinárodního dne koláže. V sobotu si proto budete moci prohlédnout tematickou výstavu, ale především si nějaké koláže s dětmi sami vytvořit. Kromě workshopů se budou konat také přednášky. Více informací najdete zde.

Na radnici a Vyšehrad

Pražská informační služba si připomíná 60 let od svého vzniku. Na víkend je proto připraven program na Staroměstské radnici a Vyšehradě. Bude to například prohlídka radnice pro nejmenší, kde děti čeká audience u krále Jana Lucemburského.

Na Vyšehrad se akce přesune v neděli. Návštěvníci se podívají do dob kněžny Libuše nebo koně Šemíka. Detaily programu najdete zde.

Středočeský kraj

Kostičkový festival

Přijďte si v sobotu pohrát na zámek Nelahozeves. Kostičkofest nabídne možnost postavit si něco ze stavebnic Lego nebo Seva. Kromě workshopů a stavitelské akademie je připravena také burza, nejrůznější soutěže a kvízy nebo kostičková show. Více informací najdete zde.

Retroslavnosti na zámku

Přijďte zavzpomínat na dobu hlubokého socialismu. Retroslavnosti na zámku Loučeň připomenou třeba spartakiádu, céčka a další věci, které k té době patřily. Uskuteční se i netradiční prohlídky, které návštěvníkům ukážou, jak vypadal zámek za komunistického režimu, připraveno je ale i mnoho dalšího. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Den fantazie

Přeneste se do raného středověku v parku Zeměráj v Kovářově. Den fantazie, který se tu v sobotu uskuteční, nabídne možnost tvoření předmětů z přírodních materiálů. Vyrobit si budete moci například kouzelný amulet, utkat náramek nebo si vyzkoušet tvorbu nádoby na hrnčířském kruhu. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Tvořivé dílny

V Centru Caolinum v Nevřeni budou moci ratolesti v neděli svým maminkám vytvořit něco pěkného v rámci tvořivé dílny. Vyrábět se budou přímo dárečky nebo přáníčka. Kromě toho je připraveno také loutkové divadlo s pohádkou o neposlušném klukovi Adámkovi, který je za trest zmenšen na velikost broučka. Další informace zde.

Karlovarský kraj

Knížecí narozeniny

Na zámku Kynžvart se budou v sobotu slavit narozeniny kancléře Metternicha. Návštěvníci se mohou těšit na šermířské souboje, vážné i humorné, na ukázky dobových tanců nebo na dvorské divadlo comedia capa y espada, které bude plné nečekaných zvratů a dramatických scén. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Májový jarmark

Skanzen Zubrnice ožije o víkendu májovým veselím. Na řemeslný jarmark dorazí skláři, dráteníci nebo hrnčíři, na své si přijdou i malí návštěvníci, pro které bude přichystán kolotoč či houpačka. Chybět nebude ani pohádka nebo jarmareční stezka s úkoly. Dospěláci se mohou zapojit do soutěže v pití piva. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Den paní královny

Sobota se na zámku Horní Libchava ponese ve znamení pohádek. Akce Den paní královny láká na dětskou tvořivou dílnu, ale i na hraní královských her. Odpoledne se pak mohou návštěvníci těšit na krátkou předpohádku, poté na hlavní pohádku s názvem O princezně a královně. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Pohádkový les

Zaskočte s dětmi do pohádky a potkejte se s nejrůznějšími bytostmi. V zámeckém parku ve Vrchlabí se v sobotu uskuteční pohádkový les, kde malí účastníci pomohou třeba uvařit polévku čarodějnici nebo princovi přemoci draka. Za splnění každého úkolu dostanou děti razítko, na konci je čeká královský poklad. Více zde.

Pardubický kraj

Výstava ježků

Myslíte si, že ježek nemůže být dobrý domácí mazlíček? Přijďte se přesvědčit o opaku na celostátní výstavu exotických ježků v Pardubicích. Chovatelé vám přiblíží život těchto tvorů, připraven je i doprovodný program. Děti se mohou zapojit do soutěže v kreslení ježků o drobné ceny nebo si nechat něco namalovat na obličej. Více informací zde.

Vysočina

Jarní skláření

V Huti Jakub v Tasicích se bude v sobotu slavit Den matek. Při této příležitosti budete moci zhlédnout ukázky sklářského řemesla od foukání, přes broušení až po malování. Později proběhne také loutkové představení pro děti nebo soutěže o ceny. Chybět ale nebude ani regionální občerstvení. Více zde.

Jihomoravský kraj

Setkání s neandrtálci

Obecné představy o neandrtálcích jsou mylné. Snaží se o tom přesvědčit výstava, která se koná v Moravském zemském muzeu v Brně. Seznamte se s novými fakty a pohledy na tuto etapu lidské evoluce. Můžete se těšit na unikátní nálezy, realistický model neandrtálce, ale také na několik zastavení v imitaci jeskyně. Rodinné vstupné je za 225 korun. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Dětská Flora

V sobotu se uskuteční dětský blok festivalu Divadelní Flora Olomouc. Návštěvníci se mohou těšit na dvě pohádky, z nichž první loutková nese název Pan Josef. Druhou inscenací pro nejmenší bude Pinocchio, připravena je i tvůrčí dílna. Vstupné je volné. Další informace zde.

Zlínský kraj

Sportovní den

Vezměte své děti o víkendu ven. V Uherském Hradišti se uskuteční sportovní den, na kterém si budou moci vaše ratolesti vyzkoušet nejrůznější sporty, například fotbal, tenis, atletiku nebo golf. Celý den bude navíc děti bavit kouzelník, připravena je také soutěžní stezka. Další informace zde.

Moravskoslezský kraj

Hradní slavnosti

Slezkoostravský hrad oslaví o víkendu 14. výročí od svého otevření. Při této příležitosti se mohou návštěvníci těšit na bohatý, zejména historický program. Husitské ležení, dobová hudba, kejklíři či komedianti jsou jen zlomkem toho, co vás na akci čeká. Pro děti budou navíc připraveny i soutěže nebo představení s koňmi. Další informace zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám