Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Setkejte se s pohádkovými postavami, užijte si masopustní veselí

Novinky, kčt

Ples se slavnou disneyovskou dvojicí Mickey a Minnie si děti mohou o víkendu užít v Rychnově nad Kněžnou. Na karnevalu ve Strakonicích se potkají se Šmouly, v Pelhřimově zase s Mimoni. Na tradiční masopust vyrazte s dětmi třeba do Roztok u Prahy, Kroměříže nebo Hodonína.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi o víkendu na fašank. Ilustrační foto

Článek
Praha

Masopust v archeoparku

Poznat dávné lidové tradice a jejich současnost a ochutnat zabijačkové dobroty můžete s dětmi tuto sobotu v Archeologickém parku Liboc. Od časného rána zde bude řezník chystat masopustní lahůdky, třeba ovar, tlačenku nebo jitrnice. Vstupné je dobrovolné, přikoupit lze i celé degustační menu. Další informace zde.

Vycházka za čerty

Mají vaše děti rády čerty? Vezměte je na procházku, kterou pořádá Muzeum strašidel v sobotu odpoledne. Začíná na Čertovce a putovat se bude přes Malou Stranu až na Hradčany. Dozvíte se něco o čertovi z Vyšehradu, který přinesl známé čertovy kameny, nebo o ďáblovi, který odnesl Fausta i hraběnku Černínovou. Opomenuta nebude ani veselá čertí svatba v Divoké Šárce.

Suchdolský masopust

Masopustní veselí si můžete užít v sobotu odpoledne na Suchdolském náměstí. Průvod masek, který doprovodí herci a chůdaři z divadla The Hadr, zamíří až na Holý vrch a pak poputuje zpátky do Starosuchdolské restaurace. Zde starosta vykoupí od maškar klíče, pokračovat se bude masopustním hodováním. Více informací zde.

Středočeský kraj

Masopust na zámku

Masopustní maškary se opět setkají na zámku v Roztokách u Prahy, tentokrát tuto sobotu odpoledne. Na nádvoří budete moci ochutnat únětické pivo a zhlédnout vystoupení kejklířů či kapel, odpoledne se zúčastnit masopustního průvodu městem, kdy budou zápasit medvědi a popraví se klibna. Další informace zde.

Dětský karneval

V neděli odpoledne pořádá Dům dětí a mládeže Kutná Hora dětský karneval, na němž vystoupí hudebník Stanislav Jelínek. Nejmenší si mohou nechat pomalovat obličej, zúčastnit se výtvarné dílny, soutěží nebo tomboly a dát si něco dobrého k snědku. S maskou vstup zdarma. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

Maškarní rej

Dívají se vaši potomci rádi na slavné Šmouly? Jestli ano, tak by neměli chybět tuto neděli odpoledne na maškarním bálu ve strakonické sokolovně, jehož organizátoři si tyto modré postavičky zvolili za ústřední téma. Děti si mohou poslechnout kapelu W Pauza Strakonice a zúčastnit se soutěží o ceny. Více informací zde.

Plzeňský kraj

Pohádková cesta za Popelkou

V zámeckém parku ve Zbirohu nedaleko Hořovic budou na děti a jejich rodiče čekat postavy z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Nachystána bude zábavná stezka plná úkolů, po jejichž splnění dostanou malí návštěvníci odměnu. Ve zdejší restauraci bude připraveno speciální pohádkové menu a na zámku budou provázet průvodci v kostýmech. Další informace zde.

Karlovarský kraj

Masopustní průvod

Letos se v Chebu koná již čtrnáctý ročník masopustního průvodu městem, který vyrazí od Západočeského divadla a putovat bude do cíle u zdejšího muzea. Tam bude tradičně pohřben masopust a vyhlášena nejlepší maska. V muzeu zahraje skupina Kartáč a Divadlo Letadlo zde představí pohádku V korunách stromů. Podrobnosti zde.

Ústecký kraj

Masopustní veselice

Udělejte si se svými dětmi v sobotu odpoledne výlet do skanzenu Stará Ves nedaleko Chomutova. Kromě průvodu masek se můžete těšit na pohádku v podání Divadla V Pytli, masopustní merendu, vepřové hody, čerstvě usmažené koblihy a tradiční pochování masopustu. Více informací zde.

Liberecký kraj

Maškarní bál

Nejenom skauti a skautky jsou zváni na maškarní ples, který pořádá vodní přístav Maják Liberec. Přijďte si v sobotu odpoledne zatancovat do sokolovny TJ Slovan ve Vesci na okraji Liberce. Letošním tématem je cirkus. Děti i jejich rodiče musí mít s sebou přezůvky. Vstupné činí 20 korun, občerstvení bude zajištěno. Další informace zde.

Královéhradecký kraj

Ples s Mickeym a Minnie

Kdo má rád slavného myšáka Mickeyho a myšku Minnie od Walta Disneyho, neměl by si nechat ujít ples ve společenském centru v Rychnově nad Kněžnou, který se koná tuto neděli. Děti se mohou těšit na velkého Mickeyho, balónky, sladký bar, fotokoutek, omalovánky, malování na obličej nebo taneční vystoupení. Podrobnosti zde.

Pardubický kraj

Masopustní rej

V Jablonném nad Orlicí nedaleko Letohradu se v sobotu dopoledne na zdejším náměstí uskuteční masopust, kde nebudou chybět zabijačkové speciality jako jitrnice, prejt nebo ovar. Za doprovodu Jablonské muziky vyrazí masopustní průvod městem, bude zakončen v sále U Dubu maškarním rejem se soutěžemi a večer následně masopustní zábavou. Více informací zde.

Vysočina

Karneval s Mimoni

Fanoušci Mimoňů by v neděli odpoledne měli zamířit na Wikiho bublinkový karneval konající se v pelhřimovském kině. Děti se mohou převléknout třeba za loupežníka, piráta nebo indiána a zúčastnit se soutěží o ceny, společného tancování nebo diskotéky. Vstupné v předprodeji činí 60 korun, na místě 80 korun. Další informace zde.

Jihomoravský kraj

Hodonínský fašank

Přijďte si se svými ratolestmi užít tradiční fašank, a to v sobotu dopoledne do Domu kultury Hodonín. Ochutnáte zabijačkové speciality, svařené víno, boží milosti nebo masopustní koblihy. Odpoledne vás čeká fašanková obchůzka a na závěr krojový ples. Podrobnosti naleznete zde.

Olomoucký kraj

Masopustní veselí

Obyvatelé Prostějova a blízkého okolí by v sobotu neměli chybět na zdejším masopustu, kde je čeká lidová zabijačka, komorní jarmark s občerstvením a řeznickými krámky. Děti se mohou těšit na pohádkové představení i pimprlové divadlo, spanilou jízdu pana feldvébla nebo masopustní průvod okolo rynku.

Zlínský kraj

Masopustní jarmark

Ochutnat speciality z pravé moravské zabijačky můžete s dětmi na masopustním jarmarku, který se koná po celou sobotu na Hanáckém náměstí v Kroměříži. K poslechu zahraje cimbálová muzika Kunovjané, nejmenší se mohou zúčastnit různých dílen nebo se mohou povozit na ponících. Odpoledne vystoupí kejklíř Jonáš. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Staroměstský masopust

Na staroměstském masopustu, který se koná tuto sobotu odpoledne v Bruntále, se můžete připojit k průvodu masek, který doplní zábavný program na zdejším sportovním hřišti. Pro děti budou nachystány rozmanité hry, vystoupení hudebníků nebo komediální scénky maškar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám