Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vypravte se na majáles nebo degustaci vín v hradních prostorách

Novinky, mšv

Předposlední dubnový víkend láká na hudební festivaly, koncerty, ale i degustaci vín a majáles. Na své si přijdou také milovníci veteránů či sportovci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

BylinkoFest

Festival plný přednášek o bylinkách a zdravém životním stylu bude v sobotu hostit Národní zemědělské muzeum. Návštěvníci se mohou těšit také na workshopy či soutěže, ale i na individuální poradenství nejrůznějších odborníků. Více se dočtete zde.

Apríles 2016

Open-air festival Apríles je pořádaný studenty Vysoké školy ekonomické a uskuteční se na žižkovské Parukářce tuto sobotu. Tématem letošního šestého ročníku je Žižkovská ulice. Na návštěvníky čeká hudební i doprovodný program. Zahrají například kapely Wild Tides či Cocotte Minutes. Více se o festivalu dozvíte zde.

Výstava veteránů

V sobotu se v prostorách Chvalské tvrze uskuteční přehlídka veteránů. Na návštěvníky bude čekat přes osmdesát historických vozidel. Výstavu doplní celodenní hudební program a soutěže. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Festival vína (Ne)vinné Lány

Muzeum T. G. Masaryka v Lánech přivítá v sobotu všechny nadšence do kvalitních vín. Prezentovat je budou vinaři výhradně z Čech a Moravy. Více zde.

Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton

V rámci čtvrtého ročníku běžeckých závodů přivítá Nymburk v neděli ty, kteří chtějí otestovat a změřit své síly na půlmaratonu. Trasa o délce 21,1 kilometru povede přes městské centrum, park, labskou cyklostezku a dva mosty. Ti, kdo se na dlouhý běh necítí, se mohou přihlásit na čtvrtmaraton. O závodu se více dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Zahájení sezóny s Jaroslavem Uhlířem

Na strakonickém zámku proběhne v sobotu akce k otevření turistické sezóny a je připraven bohatý celodenní program. V odpoledních hodinách vystoupí například Jaroslav Uhlíř s kapelou. Více se o celém Strakonickém vítání dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Plzeňský majáles

Studentské slavnosti jara se v Plzni vrací do amfiteátru Lochotín. V hlavním programu vystoupí kapely Chinaski, Jelen či Slza. Více zde.

Karlovarský kraj

10. ročník pivních slavností

V areálu kapucínského kláštera v Sokolově se v sobotu od 12:00 uskuteční 10. ročník pivních slavností pivovaru Permon a vepřových hodů. Nebudou chybět ani pivní soutěže a na návštěvníky čeká čtrnáct výčepních kohoutů.

Ústecký kraj

Do Chomutova na Sto zvířat

Během víkendu zahájí Chomutov sezónu regionálních městských slavností. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program v podobě vystoupení folklórních souborů, ohňové show či koncertu kapely Sto zvířat. Více se o akci dozvíte zde.

Liberecký kraj

Ostašovské poutní slavnosti

Tradiční poutní slavnost pořádaná ke cti sv. Vojtěcha proběhne v sobotu mezi 11:00 až 22:00 v Liberci - Ostašově. Na návštěvníky čeká například vystoupení tanečního souboru Vilanella, ale i občerstvení v podobě domácích koláčů či guláše a klobás. Více se o slavnosti dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Trhy v Novém městě nad Metují

V sobotu se na zámku v Novém městě nad Metují uskuteční trhy s přehlídkou auto i moto veteránů. Kromě toho si budou návštěvníci moct zakoupit také řemeslné výrobky. Více zde.

Pardubický kraj

Hudební jaro 2016

Mezinárodní hudební festival se letos koná již po osmatřicáté. Akce trvá od 3. března až do 10. května a jejím cílem je představit významné tuzemské i zahraniční umělce klasické hudby. Nedělní koncert proběhne v Kostele Nejsvětější trojice. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Běhání bez mužů

Ryze ženský štafetový běh startuje v sobotu v Novém městě na Moravě. Trasa závodu je rozdělena na osm úseků, z nichž každý má kolem sedmi až třinácti kilometrů. Cesta povede skrz Žďárské vrchy či kolem hradu Pernštejn. V jednom týmu mohou být maximálně čtyři závodnice. Více se o závodu dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Přehlídka automobilové techniky

Areál bývalých kasáren v Brně - Řečkovicích bude celý víkend hostit přehlídku automobilové techniky Technického muzea v Brně. Návštěvníci se mohou těšit například na historické autobusy či požární a vojenská vozidla. Výstava bude oba dny otevřená od 9:00 do 17:00. Více se o akci dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Výstup na Svatý Kopeček

Pochod na oblíbenou výletní destinaci olomouckého kraje Svatý kopeček se uskuteční v sobotu od 9:20. Trasa dlouhá 12 kilometrů povede například kolem zříceniny kartuziánského kláštera v Dolanech. Více zde.

Zlínský kraj

Den vína na Buchlově

Pokud vás láka spojení vína, historie a folklóru, nenechte si ujít tradiční akci Den vína, která se koná v prostorách hradu Buchlov. Víkendový pobyt zahrnuje ubytování i vstup na degustaci vín. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Do Ostravy na české skladatele

V nedělních podvečerních hodinách se v kompresorovně ostravského Landek Parku uskuteční koncert Symfonického dechového orchestru Májovák Karviná k jubileu českých skladatelů Julia Fučíka a Václava Nelhýbela. Více se o akci dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám