Hlavní obsah

Českokrumlovské Slavnosti pětilisté růže zavedou turisty zpátky do minulosti

Novinky, fis

Nepotřebujete stroj času, abyste mohli nahlédnout do života rytířů a šlechtičen nebo aby vás bavili šašci a kejklíři. Stačí navštívit třídenní Slavnosti pětilisté růže, které se tento týden od pátku do neděle uskuteční v Českém Krumlově.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Český Krumlov

Článek

Na víkend se na Český Krumlov vrátí dřívější majitelé zámku — páni z Rožmberka. Alespoň pomyslně. Jejich návrat doprovodí rytířské turnaje, středověká hudba a velkolepý kostýmovaný průvod. Tématem letošních slavností bude jednak 25. výročí obnovení tradice těchto slavností, ale také sloučení samostatných osad Latrán a Staré město, k němuž došlo v roce 1555 díky Vilémovi z Rožmberka.

Velkolepá akce začne v pátek v 10:00, kdy se na zámku otevře historický trh. V 15:00 se pak uskuteční zahájení slavností s rychtářským průvodem městem. Před desátou hodinou večerní se těšte na ohňový průvod.

Tip na výlet

Když už budete v Českém Krumlově, navštivte třeba také Museum fotoateliér Seidel v Linecké ulici č. 272.

Dozvíte se tam mnoho zajímavostí o známém českém fotografovi Josefu Seidelovi a jeho synu Františkovi. Expozice se nachází v domě přímo spjatém s jejich životem a tvorbou.

Otevřeno je denně od 9:00 do 12:00 a následně od 13:00 do 17:00.

V průběhu víkendu pak na trzích ochutnáte slané i sladké dobroty, soutěže, zhlédnete představení šermířů, kejklířů, tanečníků... Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám