Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do čarodějnické dílny nebo ke kuličkovým dráhám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dozvuku středečního pálení čarodějnic se tematický čarodějnický program objeví na řadě míst ČR také o víkendu. Novinkou, kterou můžete poprvé spatřit tento týden, jsou voskové figuríny pražského muzea Grévin. Unikátní zábavou bude ale také program ve znamení kuliček v Loděnici.

Foto: archiv, Právo

Čarodějnický program bude probíhat i o víkendu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Do světa voskových dvojníků

V novém muzeu voskových figurín Grévin, které se otevírá na prvního máje v pražské Celetné ulici, uchvátí malé návštěvníky zejména postavy Krtečka a Spejbla s Hurvínkem. Dospělí pak ocení figuríny inspirované českými i zahraničními celebritami, ale také historickými postavami. Vyfotografovat se tu můžete například s Johnem Lennonem, Bradem Pittem, Karlem Čapkem i Franzem Kafkou. Více hledejte zde.

Výstaviště plné gigantů

Přijďte se rozloučit s úspěšnou výstavou Giganti doby ledové na holešovické Výstaviště. Děti zde poznají vyhynulé tvory z doby ledové v životní velikosti. Soubor 11 modelů, které jsou českým unikátem, uvidíte v Křižíkově pavilonu E o víkendu od 10:00 do 17:00. Více zde.

Hravá výstava Labyrinthum

Když už budete na Výstavišti, nenechte si ujít také zábavnou expozici plnou labyrintů a optických klamů, která také končí tuto neděli. Labyrinthum ukáže hlavolamy obří velikosti, prostorová kouzla i nekonečné labyrinty. Je součástí expozice Giganti a otevřena je od 10:00 do 19:00. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Krysáci v Dobrovicích

Do konce května si děti v Dobrovických muzeích užijí výstavu z animovaného loutkového večerníčku Krysáci. V Galerii ve sklepení v Dobrovických muzeích na Palackého náměstí se dětem představí Eda, Huberta a Hodan. Do zákulisí filmového natáčení nahlédnete od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více se dočtete zde.

Kuličkový víkend v Loděnici

Kuličková sezóna začne v Loděnici u Berouna o tomto víkendu. Její zahájení nabídne dvě kuličkové dráhy i ukázky výroby skleněných dekorací. Na Husově náměstí proběhne turnaj ve třech věkových kategoriích, a to v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 10:00 do cca 16:00. Více informací naleznete zde.

Po stopách čarodějnic v Lysé

Vydejte se v neděli na cestu po stopách čarodějnic. Na děti čekají v zámeckém parku v Lysé nad Labem úkoly, divadlo, diskotéka, skákací hrad, tvořivé dílny, hasiči a čarodějnice. Program je připravený od 14:00 do 18:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Výstava puzzle v Miroslavi

V Miroslavi na Znojemsku uvidíte největší výstavu puzzlí v ČR. Obdivovat můžete nejstarší kus z roku 1850 a puzzle ze dřeva, korku, plechu, keramiky, kamene či plastu. Otevřeno je vždy v neděli od 14:00 do 17:00. Bližší informace se dozvíte zde.

Otevírání Lichtenštejnských stezek

Už 10. ročník cykloakce zavede v sobotu zájemce do Lednicko-valtického areálu. Od 9:00 se vyjíždí z Břeclavi – Poštorné. Volit můžete mezi krátkou trasou na 15 kilometrů k zámečku Pohansko a dlouhou trasou na 50 kilometrů k památkám Lednicko-valtického areálu. V břeclavském přístavu bude od 13:00 připravený bohatý program pro děti. Kompletní program akce si prohlédněte zde.

Jihočeský kraj

Otevření turistické sezóny v Táboře

Tradičního otevření táborské sezóny nabídne v sobotu cyklovýlety, pěší pochody pro rodiče s dětmi, nordic walking a bohatý kulturní program. Děti nejvíce ocení pěší Putování za pohádkou. Žižkovo náměstí od 14:00 rozezní koncerty. Více zde.

Čarodějnická dílna v Děbolíně

Výtvarná dílna Romany Hulíkové v Děbolíně u Jindřichova Hradce přichystala na sobotu čarodějnický program. Děti i dospělí si zkusí od 9:00 do 16:00 malování hrnečků, točení na hrnčířském kruhu, malování na sklo, výrobu svíček, pletení košíků nebo korálkování. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Mamuti v Archeoparku Všestary

Jak žili lovci mamutů před 25 000 lety, se dozvíte díky víkendovému programu v Archeoparku Všestary. Nedaleko Hradce Králové uvidíte od 9:00 do 17:00 rytí reliéfů do kamenných destiček, ukázku loveckých technik oštěpem a uslyšíte komentář ke štípání pazourku profesionálem. Více zde.

Vítání jara v Podkrkonoší

Ve Zvičině na Trutnovsku se bude v sobotu vítat letní turistická sezóna. Akce začne na vrchu Zvičina v 10:00. Po celé dopoledne budou připraveny soutěže pro děti, projížďky na poníkovi a ukázka dravých ptáků. V hotelu Pod Zvičinou bude od 11:00 do 18:00 připravený skákací hrad, trampolína, vnitřní dětské hřiště a mini farma domácích zvířátek. Více hledejte zde.

Oslavy ve městě draka

Dračí slavnosti nazvané Už ho nesou! nabídnou program pro celou rodinu. Otevřou se trhy, zazní živá hudba... Pestrý harmonogram akce si můžete prohlédnout zde.

Pardubický kraj

Večerníčková výstava

Interaktivní výstava pojmenovaná Jak se rodí večerníčky přinese na zámek do Moravské Třebové řadu her a aktivit na motivy oblíbeného televizního pořadu. Instalace na Zámeckém náměstí je doplněna ukázkami ze seriálu Pat a Mat. Děti se báječně pobaví od 10:00 do 16:00. Více se dozvíte zde.

Čarodějnice na Dolní Moravě

Jestli jste se ve středu nestihli zúčastnit pálení čarodějnic, máte šanci to dohnat v sobotu na Dolní Moravě. Připraven tu bude speciální program, který nadchne a zabaví především dětské účastníky. Prohlédněte si ho zde.

Litické hvězdobraní

Osmý ročník setkání astronomů se koná v sobotu na hradě Litice. Dospělí si užijí přednášky, děti zaujme pozorování noční i denní oblohy. Akce v Záchlumí probíhá od 10:00 do 23:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Výstava šatů v Sokolově

Do 22. června je ve výstavním sále v přízemí sokolovského zámku připravena interaktivní výstava Muzea hlavního města Prahy. Ukazuje odívání v pravěku. Výstava Šaty dělají (pra)člověka je vhodná i pro nevidomé či špatně vidící. Otevřena je o víkendu od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Další informace čtěte zde.

Zahájení lázeňské sezóny ve Varech

Zahájení sezóny potrvá V Karlových Varech od pátku do neděle. Přinese průvod městem v čele s králem Karlem IV. na koni, svěcení minerálních pramenů, řemeslný jarmark, koncerty, vystoupení mažoretek nebo ohňostroj. Veškeré informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Pohádkový les v Jenišovicích

Čtvrtý ročník pohádkového lesa Na Drábovně proběhne v sobotu. Start bude od 9:30 do 11:00 v Převahách (Mezi Voděrady a Záborčím). Pětikilometrová trasa vede mezi skalami s krásnými výhledy na Český ráj. Děti sveze také pohádkový vůz a v cíli se projedou na koníkovi. Více zde.

Olomoucký kraj

Pohádky na zámku Úsov

Stálá expozice Lovecko-lesnického muzea na zámku v Úsově je letos doplněna velkou pohádkovou výstavou. Seznámíte se na ní s deseti klasickými českými pohádkami. Výstava Pohádky na zámku Úsov je součástí hlavního prohlídkového okruhu a bude k vidění do konce srpna. Prohlídky začínají o víkendu mezi 9:00 a 17:30. Bližší informace se dozvíte zde.

Víkend v kostýmech

Zámkem na Jánském Vrchu provedou děti i dospělé průvodci v kostýmech. Také v pokladně a v kavárně vás budou obsluhovat kostýmovaní zaměstnanci. První trasu zámku zpestří minikoncert v podání žáků a učitelů ZUŠ Javorník. Přijeďte do Javorníku mezi 9:00 a 16:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Hračky ze staré půdy

Výstava moravských lidových hraček bude v Žerotínském zámku v Novém Jičíně k vidění naposledy v neděli. Hračky jsou doplněny pohlednicemi s ilustracemi malířky Marie Fisherové-Kvěchové. Navštivte Muzeum Novojičínska v sobotu a v neděli od 9:00 do 16:00. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Letecké modely v Blovicích

Interaktivní výstava nazvaná Kdo si hraje, nezlobí - úžasný svět leteckých modelů bude do konce září otevřena v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích. Zámek Hradiště představí letecké modely od 10:00 do 17:00. Bude tam také prezentován Klub leteckých modelářů Blovice. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Historické májové trhy

V neděli bude nádvoří Horního zámku hostit 2. ročník Historických zámeckých trhů. Mezi 10:00 a 17:00 si přijdou na své milovníci historie i dobrého jídla. Připraveny budou tvořivé dílny. Akce zabaví děti i dospělé. Více zde.

Vysočina

Zahájení sezóny v říši Fábula

Pohádková říše v Kamenici nad Lipou otevře v sobotu novou sezónu staročeskou poutí. Od 10:00 do 18:00 zaplní Fábulu pouťový orchestr, flašinetář, akrobati, kejklíři, medvěd, loutkoherci a další komedianti. Další informace si přečtěte zde.

Zlínský kraj

Železniční výstava v Kroměříži

Železniční výstava se koná v areálu lokomotivního depa vedle vlakového nádraží. Slavnostní otevření výstavy s doprovodným programem je připraveno na sobotu a začne v 8:45. Otevřeno bude po celý víkend od 9:00 do 16:00. Více zde.

Valašská zahrada v Rožnově

Největší zahradnické trhy na Valašsku se konají od čtvrtka do neděle. Ve Sport campu nabídnou ke koupi květiny, okrasné dřeviny, zeleninové sadby a cibuloviny, ale i uzeniny, sýry, frgály a krajové speciality. Zábava bude připravena samozřejmě i pro děti. Trhy budou otevřeny od 8:00 do 17:00. Více najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám