Hlavní obsah

Uherský Brod zahájí cyklistickou sezónu projížďkou po nové stezce

Zkouškou nové cyklostezky se první dubnový pátek chystá zahájit cyklistickou sezónu Uherský Brod. Trasa napojí část města Újezdec na cyklostezku z Uherského Brodu do obce Šumice, která funguje od roku 2008 a byla jednou z prvních cyklostezek v regionu.

Foto: , Novinky

Na Uherskobrodsku se rozšiřuje infrastruktura pro cyklisty. Ilustrační foto

Článek

Nový úsek cyklostezky vyšel na téměř šest miliónů korun. „Stezka je sice dlouhá jen asi 800 metrů, ale musela překonat dvakrát potok a jednou podjezd, což ji výrazně prodražilo," uvedl místostarosta Uherského Brodu Petr Vrána. Slavnostní otevření cyklostezky proběhne v pátek od 16:00.

Radnice spolu se Šumicemi otevřela na jaře roku 2008 pro cyklisty stezku začínající u koliby U Luxů na okraji části Újezdec, končila v Šumicích u železničního přejezdu. Trasa měřila 1,7 kilometru. Cyklisté nyní budou moci jet až na křižovatku v Široké ulici v Újezdci, odkud se po místních komunikacích dostanou až do centra Uherského Brodu.

Uherský Brod kromě trasy do Šumic spojuje i cyklostezka s Nivnicí. Radnice postavila také úsek do části města Havřice. Zlínský kraj patří v Česku mezi regiony s nejhustší sítí cyklostezek. Podílí se na tom velkou měrou trasa podél Baťova kanálu, kde se nyní připravuje stavba úseku Kvasice — Otrokovice, a cyklostezka Bečva na Valašsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám