Hlavní obsah

Hornické muzeum chystá letos další novinky pro děti

Právo, kfl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za velmi úspěšný může rok 2013 považovat Hornické muzeum Příbram. Loni jeho expozice a různé akce vidělo na 120 000 návštěvníků. Řadí se tak k nejpřitažlivějším nejen v rámci Středočeského kraje, ale i v celé republice.

Foto: Profimedia.cz

Ševčický důl je jednou z expozic příbramského Hornického muzea

Článek

Od roku 2007 si každoročně do tohoto muzea najde cestu více než 100 000 turistů. „Souvisí to mimo jiné se současným celosvětovým trendem zájmu veřejnosti o industriální památky, které byly po dlouhou dobu ve stínu hradů, zámků a dalších objektů. Kromě toho se Hornické muzeum Příbram snaží každoročně nabídnout na sezónu vždy něco nového,“ říká ředitel muzea Josef Velfl.

Letos se chce Hornické muzeum Příbram ještě více přiblížit rodinám s dětmi a školním zájezdům. Kromě akce s názvem Velikonoce v hornickém domku, která je rok co rok po dva týdny předem vyprodaná, rozšíří nabídku o podobný program i ve skanzenu Vysoký Chlumec. Dále připraví v novém hávu Dětský den s permoníky.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám