Hlavní obsah

Den veteránů připomene Armádní muzeum na Žižkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Den válečných veteránů se uskuteční v pondělí při příležitosti 95. výročí ukončení první světové války v Armádním muzeu Žižkov. V rámci akce bude vstup do muzea zdarma a představí se i vojenská technika včetně obrněného transportéru pandur.

Foto: VHÚ

Záběr z loňského Dne veteránů

Článek

Den válečných veteránů se slaví již od roku 1919, v České republice se ale připomíná až v posledních letech. Uctívá památku těch, kteří bojovali či padli nejen v první světové válce, ale i v dalších válečných konfliktech. Jeho symbolem se stal rudý květ vlčího máku.

Armádní muzeum Žižkov připravilo bohatý program. Na jeho nádvoří bude pandur a Land Rover Cowboy a každou hodinu se bude konat komentovaná prohlídka sbírek. Některé exponáty budou k vidění nejen ve vitríně, ale návštěvníci si je budou moci také osahat. Půjde nejen o ruční zbraně z dvacátého, ale i z devatenáctého století.

Přistavena bude také vojenská kuchyně, která bude vařit pravý vojenský čaj i guláš. Na nádvoří muzea bude střelnice pro děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám