Hlavní obsah

Berlínská kreativní scéna láká na recyklovanou módu

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín je bezesporu světovou módní metropolí. Obzvláště na Berlin Fashion Week se sem sjíždějí módní nadšenkyně a nadšenci z celého světa, aby se seznámili s nejnovějšími trendy, navštívili přehlídky světových i designérských značek a inspirovali se pro následné nakupování nových kousků do svých šatníků. To ale zdaleka není vše, co berlínský módní svět nabízí.

Foto: visitBerlin.de/Phillip Koschel

Vyrazte do Berlína na nevšední nákupy!

Článek

Ekologická móda na Berlin Fashion Week

Letošní Berlin Fashion Week se koná od 28. června do 1. července. Jako obvykle se představí jak světové značky, tak zahraniční designéři a berlínští návrháři. Nebyl by to ale Berlín, kdyby nebyl věnován zvláštní prostor také ekologické módě. Od 28. do 30. června bude v hudebním klubu Berlin Postbahnhof otevřen Greenshowroom, kde se budou prezentovat eko kolekce vybraných designérů. Určitě se objeví také VIP hosté z branže a filmoví herci.

Foto: visitBerlin.de/Wolfgang Scholvien

Berlin Fashion Week

Současná kreativní scéna

Berlín ale nežije módou jen na přelomu června a července. V posledních letech stále více návštěvníků láká alternativní kreativní scéna. Tou v současné době hýbe trend s názvem upcycling. O co vlastně jde? Ze zdánlivě starých a nepotřebných oděvů a jiných materiálů se vyrábí nové kusy oblečení a módní doplňky.

Foto: visitBerlin.de/Phillip Koschel

Nakupování v alternativních obchodech je o mnoho zajímavější než v nákupních centrech - když už nenarazíte na recyklovanou módu, určitě objevíte jiné zajímavé obchůdky

Centrum ekologické módy

Berlín je dnes považován za centrum celosvětové fair-trade a ekologické módy. Největší hustota obchodů s tímto zbožím je v centru Berlína a ve čtvrti Kreuzberg. Na další upcycling butiky lze narazit také v trendy čtvrtích jako Prenzlauer Berg a Neukölln nebo dále od centra v Pankowě a Schönebergu.

Foto: visitBerlin.de/Sarah Lindemann

Jeden z roztomilých krámků ve čvrti Kreuzberg

Vše, na co si vzpomenete

V obchodech s pomyslnou nálepkou upcycling nakoupíte bundy ze starých kabátů, tašky z plachet, co se používají na kamiónech, košile z kravat a mnoho dalších věcí, od designérské módy až po doplňky či dárky z použitých a recyklovaných materiálů.

Užitečné odkazy

Inspirujte se na www.germany.travel a objevte cíl Vaší příští dovolené či výletu!

Láká Vás dovolená v přírodě? Zkuste vyhledávač Discover your favourite spot na www.germany.travel/enjoy.

Chcete vyrazit na prodloužený víkend do města? Přečtěte si něco o německých metropolích i romantických středověkých městech na www.germany.travel a jistě si vyberete.

Rádi byste se vydali objevovat zajímavé památky? Podívejte se na všechny německé památky UNESCO a vydejte se na cestu časem.

Výběr toho nejlepšího z Německa najdete na seznamu TOP 100 památek a atrakcí, o nichž každý rok hlasují turisté z celého světa.

Související témata:

Výběr článků

Načítám