Hlavní obsah

Přírodní park Barnim – krajina, ve které můžete prožít zajímavý příběh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se svými lesy, poklidnými jezery a nezkrotnými říčními toky představuje přírodní park Barnim, rozprostírající se jen pár kilometrů severně od Berlína, jedinečnou přírodní idylu. Tady se tráva neseče, na udržování krajiny lesních pastvin tu totiž jako „krajinné architekty“ používají podobně jako u nás v Milovicích divoké koně.

Foto: Naturpark Barnim/Frank Liebke

Nedaleko Berlína narazíte ve volné přírodě na koně plemene konik, jak spásají a udržují krajinu přírodního parku Barnim

Článek

Přírodní ráj nedaleko metropole

Před branami Berlína se na ploše 750 čtverečních kilometrů rozprostírá jedinečná krajina plná dobrodružství, kterou ocení každý milovník pěší turistiky a přírody. Dobře vybavené a značené zážitkové stezky a turistické trasy jako Oderlandweg vedou návštěvníky kolem původních mokřadů a romantických jezírek.

Foto: TMB Fotoarchiv/Steffen Lehmann

Jezero Leipnitzsee

Na kole do minulosti

Pestrou krajinou vedou také cyklostezky, jako například dálková cyklotrasa spojující Berlín a baltský ostrov Uznojem (Usedom). Cestu lemuje velký počet zřícenin hradů z doby, kdy tu žili Slované i Germáni. Ty jsou ideální příležitostí pro krátkou zastávku. A pokud budete mít pocit, že jste trochu zabloudili, vydejte se k historickému kanálu Finowkanal, kde najdete informační bod.

Foto: TMB Fotoarchiv

Finowkanal

Ponořte se do fascinující říše zvířat a vodního světa

Největší oblibě se těší bezpočet jezer vhodných ke koupání a romantické řeky, které vznikly už v poslední době ledové. Návštěvníci tu mohou zaměřit dalekohled na ledňáčky a konipasy horské nebo se mohou sami ponořit do čisté vody v jezerech.

Foto: TMB Fotoarchiv/Wolfgang Koral

Vodáci na jezeře Leipnitzsee

Nejlepší výhled na vřesoviště

Perfektní alternativou je výlet do vřesoviště Schönower Heide na jihu přírodního parku. Z vyhlídkové věže se pak otevírá úchvatný panoramatický výhled na kvetoucí vřesoviště.

Foto: TMB Fotoarchiv/Steffen Lehmann

Přírodním parkem Barnim vedou značené turistické trasy

Cesta časem

V návštěvnickém centru Barnim Panorama se dozvíte zajímavé příběhy o historii parku Barnim a jeho proměnách od divočiny v době ledové až po moderní kulturní krajinu. Kdo chce přijet jako za starých dobrých časů, zvolí parní vlak z Berlína.

Foto: TMB Fotoarchiv/Matthias Fricke

Návštěvnické centrum Barnim Panorama

Discover your favourite spot

Už víte, kam vyrazit? Ideální cíl pro Vaši příští dovolenou ve fascinující německé přírodě přesně podle Vašeho gusta naleznete prostřednictvím interaktivního vyhledávače Discover your favourite spot na www.germany.travel/enjoy.

Chystáte se na dovolenou pod stan nebo s karavanem? Využijte vyhledávač kempů na www.germany.travel!

Související témata:

Výběr článků

Načítám