Hlavní obsah

Bad Füssing – termální lázně a místo odpočinku po celý rok

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užijte si největší evropské lázně, legendární léčivé prameny, parádní saunový svět, jedinečné léčebné terapie a wellness nabídky stejně jako nekonečný svět zábavy. Dopřejte si čas na oddych a odpočinek!

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Návštěvu lázní Bad Füssing si můžete užít po celý rok.

Článek

Zdejší proslulé sirné prameny umožnily lázním Bad Füssing, aby se zařadily mezi nejoblíbenější evropské lázně vůbec. Ve třicátých létech zde byly prováděny zkušební vrty za účelem hledání ropy, ropa se tady však nenacházela, z asi tisícimetrové hloubky na povrch vyvěrala „pouze“ horká voda. Jaké překvapení!

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

V nabídce je řada relaxačních masáží

Využívání této znamenité termální vody muselo počkat až do konce druhé světové války, pak již ale dalšímu rozvoji nic nebránilo.  Díky tomu se Bad Füssing stal prvním z celé řady vynikajících lázní v Bavorsku a postupem času se proměnil v moderní centrum zdravotní a wellness dovolené, které v dnešní době patří k nejvyhledávanějším a nejnavštěvovanějším lázním v Evropě.

Bad Füssing navíc leží v nádherné krajině, nedaleko kouzelného města tří řek – Pasova – které je oblíbeným výletním cílem zdejších hostů.

Bad Füssing – nejen centrum zdraví a relaxace

Právě zde naleznete potěšení pro oko i ucho, potěšení pro srdce i duši – nejen ve třech lázních, ale také při návštěvě některé z kulturních akcí, které se zde konají během celého roku. Jednoduše se odstřihněte od starostí všedního dne a ponořte se do světa plného odpočinku a relaxace.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Lázně jsou otevřené i po setmění

Udělejte si čas sami pro sebe. Načerpejte novou energii a užijte si život a daný okamžik plnými doušky v Bad Füssing – v golfovém a lázeňském rezortu v srdci Bavorska, který nabízí nepřeberné množství léčebných a wellness procedur.

Síla tří léčivých pramenů

Hlavním lákadlem zdejších lázní jsou samozřejmě zdejší obrovské bazény. Staří Římané by jistě pukli závistí, pokud by spatřili velkolepé vodní plochy zdejších lázní, o tom si oni mohli nechat jen snít. Blahodárné účinky zdejších pramenů si dnes hosté mohou vychutnávat na vlastní kůži.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Hřejivé zábaly pomáhají od bolestí zad

I vy se můžete přesvědčit o léčebných účincích zdejší vody, která napomáhá při léčbě revmatických potíží, potíží s klouby, při bolestech zad, a která je prospěšná při léčbě celé řady dalších zdravotních problémů. Zdejší voda zasahuje svou léčivou silou celé tělo a přispívá k pocitu blaha a uzdravování těla i duše.

Rozmanitý lázeňský ráj

Návštěvníci lázní Bad Füssing si mohou užít odpočinek a relaxaci v různých částech: Therme 1 se saunovým světem, Europa Therme, Johannesbad, stejně jako 24 zdejších hotelů, zdejší sanatoria a kliniky rozmazlují své hosty na 12 000 metrech čtverečních vodní plochy a dopřávají jim možnost léčby a relaxace ve stovce různých terapeutických, léčebných bazénech a vanách.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Užijte si zde romantický víkend ve dvou

Therme 1

„Být v souladu sám se sebou“ v lázních Therme 1 se saunovým dvorem v Bad Füssingu. Původní termální lázně jsou se svým legendárním termálním pramenem z tisícimetrové hloubky pokaždé zážitek neobyčejného druhu.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing,Moritz_Attenberger

Ve vodě si můžete i zacvičit

„Zotavení a uvolnění“ – je už více než 70 let mottem termální oblasti Bad Füssing. Termální voda obsahující síru je tím nejdůležitějším ve 12 bazénových atrakcích, které jsou různě vybavené a také mají rozdílnou teplotu vody. Jejich vodní plocha je 2500 m². Nachází se zde také saunový svět nabízející různé speciální zážitky: bramborovou, čarodějnickou, „Jaga“ saunu.

Europa Therme

Patnáct různých bazénů tvoří 3000 m² velký termální areál, který jen tak nikde nenajdete. K senzacím patří proudící kanál, vířivky, velký ionizovaný siřičitý bazén, AeroSalzum, zařízení s infračervenou technikou a různorodá solária, a taktéž 200 m² velký bazén s atrakcemi jako např. ležení ve vzduchovém proudu, whirpooly a vířivka.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

V mezičase můžete relaxovat

Magnetem pro návštěvníky je 1000 m² velký saunový ráj s neobyčejnou wellnessovou kulisou: tři finské suché sauny, jedna bylinková pára, tři parní groty, bahenní pára, banja sauna, vířivý a masážní bazén s možností potápění atd., které zde vytvářejí místo pro blahodárný pocit a zdraví.

Johannesbad

Největší lázně v Bad Füssing spojuje nevídaným způsobem propojený areál, který nabízí terapeutické a léčebné procedury na jednom místě. Areál Johannesbad s vodní plochou kolem 4500 m² a 13 bazény s teplotou od 27 do 39 stupňů zaujímá v Německu špičkové první místo.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Johannesbad si užijí malí i velcí návštěvníci

Technických atrakcí zde najdete víc než dostatek: Díky vulkánovému bazénu nebo bazénu s vlnami, masážním bazénům a bazénům pro hydroterapii, pěti saunám a přibližně 60 000 m² ploch s lůžky nabízí Johannesbad svým hostům pestrou paletu lázeňských zážitků v nové dimenzi.

Tento jedinečný, velkorysý lázeňský komplex není ještě zdaleka vším, co Johannesbad dělá neobyčejným. Zcela nové je středisko Jovitalis – koncept v rámci medical fitness s nejmodernějšími tréninkovými přístroji.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

K návštěvě a odpočinku zvou i lázeňské parky

Prostory pro kondiční cvičení, wellnes, péči o krásu těla a fyzioterapii se zde nacházejí na více než 2000 m². Jako uznávané centrum, které je jedním z největších kompetentních center pro léčbu onemocnění kloubů a páteře, sází Johannesbad na komplexní léčebný přístup – začleněním léčivého pramene, cílených terapií a mnohonásobně certifikované odborné kliniky.

Zdraví, které potěší!

Bad Füssing vás pěkně rozmazlí a aktivně vám pomáhá také předcházet zdravotním problémům. Nabídka zdravotní péče v Bad Füssing je jedinečná – od tradiční medicíny až po hightech medicínu, tak široké je spektrum léčebným metod a postupů ve zdejších lázních.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

Okolní příroda je opravdu malebná

Zdravotní experti z centra „Treffpunkt Gesundheit ServiceCeter“ pomohou na místě každému z hostů sestavit si přesně podle jeho přání a především potřeb program zdravotní péče šitý na míru.

Příroda a kulturní zážitky

V Bad Füssing i jeho okolí je stále co dělat – nabídka volnočasových aktivit je opravdu obrovská. Na všechny aktivní hosty čeká přes 430 km značených cyklistických a pěších tras, také E.ON Nordic Walking parkur v oblasti Pockingské pláně (Pockinger Heide) s 22 různými trasami, 18jamkové hřiště a mnohem více… Přijeďte a přesvědčte se sami.

Foto: Kur- & GästeService Bad Füssing

V okolí se můžete věnovat mnoha aktivitám

Při návštěvě Bad Füssing si užijete také mnoho kulturních zážitků, koncerty, muzikály, kabarety, festivaly, výstavy, přednášky, divadelní představení. Kalendář kulturních akcí v Bad Füssing je plný zajímavých akcí po celý rok.

Bad Füssing v jakémkoli ročním období

Toto lázeňské středisko má otevřeno po celý rok a nabízí téměř vše, po čem vaše srdce prahne – podle vašich přání a představ, v příjemné atmosféře a s odpovídajícím servisem. Lázně tak můžete navštívit kdykoli během celého roku, jakékoli roční období se hodí k tomu, abyste se zregenerovali, odpočinuli si a načerpali novou sílu.

Vyberte si sami a nechte se jednoduše unášet bavorskou chutí k životu.

Tipy na cestu: Bad Füssing

Informace o Bavorsku na www.bavorsko.eu

Více informací o Bad Füsing na:

Kontakt:

Kur- & GästeService Bad Füssing

Kur- & GästeService Bad Füssing Tel. kontakt: +49 8531 975 543

Kur- & GästeService Bad Füssing Tel. kontakt: +49 8531 975 543 Webovky: http://www.bad-fuessing.de/home-cz/

Kontakt: tourismus@badfuessing.de

Reklama

Výběr článků

Načítám