Hlavní obsah

Víte, kam na zálety? Poradíme vám místa, kde vás nikdo nepřistihne

Co nejdál a do soukromí – to jsou základní poučky pro všechny nevěrníky. Mimochodem, těch je v Česku asi 25 %. Patříte mezi ně a řešíte před nastávajícím létem, kam se vydat, abyste na dovolené nemuseli řešit, kdo vás uvidí s jinou než vaší drahou polovičkou? Poradíme vám konkrétní destinace a prozradíme i to, kam na zálety vyrážejí slavní!

Foto: ESO travel

Byla by opravdu velká náhoda, kdybyste se na podobném atolu na Maledivách potkali se svým sousedem.

Článek

Před pár týdny přinesla jedna česká seznamka konkrétní čísla – nevěře v Česku holdoval, nebo stále holduje každý čtvrtý. A pozor – pokud je to muž, pak platí, že za milenku utratí mnohem více než za manželku. Známe dokonce přesné číslo – rozdíl ve výdajích mezi manželkou a milenkou je zhruba 12 %!

Takže zatímco s dětmi a manželkou jede český nevěrník v létě nejdál do chorvatského kempu, na „pracovní cestu“ odlétá mnohem dál a do mnohem většího luxusu. A samozřejmě, že ne sám, ale s kolegyní z kanceláře. Ale pozor – i když máte všechno naplánované na 100 %, nemusí to klapnout!

Foto: archiv autora

Velký a Malý Piton jsou poznávací znamení ostrova Svatá Lucie.

Kam se tedy vydat, abyste nepotkali sousedy z ulice, nebo společné přátele? Do vzdálených destinací a do resortů, které poskytují maximální soukromí. Přinášíme vám výčet míst, která sice nepatří mezi ta nejlevnější, ale opravdu nikdo vás tu nepozná, nikdo vás nebude rušit a užijete si ty nejlepší služby.

Na tajňačku na Svatou Lucii

Malinký ostrůvek Svatá Lucie leží v Karibiku a zatím uniká zájmu Čechů. Jeho podoba je nezaměnitelná – dva ohromné sopečné vrcholky – Malý a Velký Piton dávají už z dálky tušit, že se blížíte k cíli.

A proč právě Svatá Lucie? Podle nedávné ankety byla zvolena jedním z nejromantičtějších míst na planetě a turistům je tady k dispozici několik plážových resortů. Nejkrásnější částí ostrova je zátoka Redut Marigot Bay, dostat se na ni můžete třeba při projížďce na koních. Jedinou kaňkou na kráse Svaté Lucie je cena – pobyt v luxusním pětihvězdičkovém hotelu tady vyjde na více než sto tisíc korun.

Více informací o ostrově najdete v článku Nejvyhledávanější romantický ostrov je Svatá Lucie.

Na Maledivách mají zakázáno mluvit

Maledivy jsou jednou z nejluxusnějších destinací planety. Krásné písčité pláže, laguny, které svou krásou berou dech, soukromí a k tomu navrch perfektní služby, pro jejichž zhodnocení nestačí ani pětihvězdičková škála.

Foto: ESO travel

Takhle vypadá pohoda na Maledivských atolech.

Na Maledivách se nebydlí v klasických hotelech - až na pár výjimek na hlavním ostrově Malé tady totiž ani žádné nejsou – ale v jednotlivých bungalovech, ať už na pláži nebo přímo nad mořskou hladinou. Vrcholem luxusu je resort Conrad Maldives Rangari Island na atolu Ari, který už dvakrát zvítězil v soutěži o nejlepší resort planety.

Povečeřet tady můžete v podmořské restauraci „Perla“, která leží 16 stop pod hladinou moře. Záletníci ale spíše ocení fakt, že resort nabízí bydlení v soukromých vilách s vlastními bazény, popřípadě rovnou dva soukromé ostrůvky k pronajmutí. Říká se, že čas od času si je pronajímají i hollywoodské hvězdy. Potvrzené ale není nic. Personál nesmí o tom, kdo a s kým v resortu je, ani muknout, jinak je okamžitě propuštěn. Ideální stav pro zálety, nemyslíte?

Na keňské pláže Češi (zatím) nelétají

Loni vyrazilo do Keni jen 2500 Čechů. Část z nich navíc na safari, takže pravděpodobnost, že byste na některé z nádherných keňských pláží narazili na krajana, je minimální. Let sem trvá devět hodin a po vystoupení z letadla se ocitnete v úplně jiném světě.

Foto: ESO travel

Věřili byste, že tenhle luxusní resort leží v Keni?

Vydat se v Keni můžete na jižní nebo severní pobřeží, dělícím bodem je přístav Mombasa. Zatímco jih je klidnější, místní letoviska jsou typická přímořská městečka s lenivou atmosférou, na severu, v letoviscích Kikambala, Malindi a Bamburi, to žije o poznání víc. Diskotéky, vystoupení Masajů, skvělé podmínky pro golf a potápění. Vše navíc korunováno perfektním servisem a luxusem, který by v Keni asi jen málokdo čekal.

V Mexiku se vyhněte Mayské riviéře

Drtivá většina Evropanů míří v Mexiku na pobřeží Karibiku, pokud se tedy chcete obyvatelům starého kontinentu vyhnout, vydejte se spíše na tichomořské pobřeží Mexické riviéry. Středobodem veškerého dění je slavné letovisko Acapulco. V 50. letech si tu svá letní sídla začali stavět movití Američané, netrvalo dlouho a úkryt před dotěrnými novináři tady začaly hledat i první hollywoodské hvězdy.

Foto: ESO travel

Takhle vypadá pohoda v Mexiku, konkrétně v letovisku Play de Carmen.

Mimochodem – ohromnou výhodou Acapulca je fakt, že dovolená tady vyjde levněji než jinde v Mexiku. Ani ubytování v luxusním hotelu vás nemusí nutně zruinovat – ceny jsou přijatelné i pro Čechy. Nejkrásnějším místem Acapulca je potom pláž Hornitos. Lemují ji bary, restaurace a bistra s tradiční mexickou kuchyní, která díky chilli koření často nejednoho turistu doslova „rozpláče“.

Inzertní sdělení: Vydejte se na luxusní zálety!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky exkluzivních pobytových zájezdů:

Jeden z nejluxusnějších resortů na Maledivách, plážové vilky nad vodou, i přímo na pláži. Lázně, sauna, masáže, nádherná laguna, absolutní luxus, dokonalé soukromí.

Jedno z nejromantičtějších míst planety! Vydejte se na Svatou Lucii a užívejte si v místních luxusních hotelech – koktejly, obrovské bazény, nekonečné pláže, slunce a rozpálený karibský písek.

I v Evropě si můžete užít soukromí a luxus! Řecké Santorini je místem, kam vyrážejí zamilované dvojice, aby si užili společné chvíle. Vyberte si jeden z mnoha luxusních hotelů v nabídce!

Čtěte dále:

Přečtěte si i o hotelech s nejlepšími službami, ostrově Mindoro nebo o rákosových ostrovech Los Uros. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová

Anketa

Vyrazili jste na "tajnou" dovolenou s někým jiným než s partnerem?
Ano, a ne jednou.
15,6 %
Ano, jednou.
4,4 %
Ne, nikdy.
80 %
Celkem hlasovalo 756 čtenářů.

A kam po Evropě?

I v Evropě jsou místa, kam se můžete vydat téměř bez obav z toho, že vás tam někdo uvidí v objetí s někým jiným. Rozhodně mezi ně ale nepatří třeba Kréta – nejoblíbenější řecká destinace mezi Čechy. Naopak se poměrně snadno ukryjete na Santorini – malém ostrůvku, který patří k nejluxusnějším evropským destinacím.

Santorini není zrovna levná destinace, nabízí ale maximální soukromí v hotelech na vysokých útesech, kde pobyt pro jednoho vyjde i na sto tisíc korun. Máte tady ale téměř stoprocentní jistotu, že nebudete odhaleni. Jediným „rizikovým místem“ je vesnička Oia, kam vyrážejí na jednodenní výlety i turisté z jiných ostrovů.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám