Hlavní obsah

Ráj pětkrát jinak: Podívejte se na nejkrásnější místa v Karibiku. Jsou jako z katalogu

K podzimnímu a zimnímu období patří teploty okolo 30 °C, opalování a palmy. Tedy pokud jste zrovna v Karibiku. Nejlepší tamní pláže obdržely „modrou vlajku” kvality a na jedné se dokonce lze sklouznout podvodním tobogánem. Tato fakta přinesla ostrovům v oblasti Střední Ameriky velkou popularitu mezi cestovateli.

Foto: Bigstock.com

Jamajka. Tohle v zimě ve středu Evropy neuvidíte.

Článek

Ukážeme vám pět luxusních letovisek z oblasti Karibiku. Začneme na Bahamách, které sice čistě technicky do oblasti nepatří, neboť je Karibské moře neomývá, nicméně Bahamská skupina ostrovů se sem vzhledem ke geografické blízkosti i tak počítá.

Foto: Bigstock.com

Kdyby karibské pláže neexistovaly, někdo by je musel vymyslet.

Bahamy: na Paradise Island se lze sklouznout tobogánem mezi žraloky

Severně od ostrova New Providence se nachází osm kilometrů dlouhý ostrůvek Paradise Island. Název (Rajský ostrov) asi napovídá mnohé. Spojení plážové pohody se špičkovými službami a velkou blízkostí New Providence s hlavním městem Baham Nassau z něj dělá oblíbenou destinaci.

Velkým tahákem je tu resort Atlantis, postavený v duchu bájné Atlantidy. Pohled na něj je hodně nevšední, to je vidět i na tom, že k němu chodí i lidé ubytovaní v jiných částech ostrova a fotí si jej.

Foto: Bigstock.com

Hotel Atlantis na Paradise Islandu rozhodně nepřehlédnete.

To, jak vypadá navenek, ale ještě není nic proti tomu, co se skrývá vevnitř. Co takhle průhledný podvodní tobogán mezi žraloky, skluzavka z repliky starověké pyramidy nebo obří akvária, v nichž lze spatřit více než 50 000 mořských živočichů? To je opravdová bomba!

Foto: Bigstock.com

Starobylý maják dominuje kraji ostrova a patří k největším atrakcím celého Paradise Islandu.

Dominikánská republika: nejčistší pláže Karibiku mají na Punta Cana

Asi málokterý Čech o tomto letovisku neslyšel. Pláže na Punta Cana jsme si v poslední době tak oblíbili, že mezi exotickými destinacemi patří tento ráj k těm Čechy nejvíce navštěvovaným. Důvodů najdeme hned několik.

Jednak jde naprosto neoddiskutovatelně o skutečný ráj mezi všemi karibskými ráji. Aby ne, když tu úzkostlivě dbají na čistotu a kulturu relaxace vůbec. Jedenáct pláží na Punta Cana se totiž může pochlubit modrou vlajkou – oceněním pro lokality, které splňují nejpřísnější standardy kvalitní rekreace (tolik jich na jednom místě v širokém okolí nenajdete).

Co je modrá vlajka?
Ocenění je udělované resortům při splnění několika desítek přísných požadavků. Jde například o čistotu pláže, recyklaci odpadu, přístupnost pro tělesně hendikepované, dostatek pitné vody v areálu nebo počet záchranářů.

Jamajka: zátoka Montego vítá „plovoucí města“

Fotky odsud bývají hodně okouzlující, především díky četným výběžkům země do moře. Členité pobřeží a kousek od něj palmové a mangrovové porosty vytvářejí scenérie, jež vyniknou především od moře. Právě proto sem míří velké zaoceánské lodě plující po nejkrásnějších destinacích Karibiku.

Zátoka Montego návštěvníky pojme, jde o opravdu velký přístav ve druhém nejrozlehlejším městě Jamajky. Hustota zalidnění zde není tak veliká, a tak co do počtu obyvatel je město až čtvrté. Obdivovat tady návštěvníci mohou tradiční plantáže s cukrovou třtinou, pozůstatky koloniální architektury, a především kilometry špičkových karibských pláží.

Foto: Bigstock.com

Negril – jedna z top lokalit na Jamajce.

Kuba: po Varaderu na koni kolem luxusních vilek

Delfinárium, luxusní vily předrevolučních prominentů, nedaleké krápníkové jeskyně Cuevas de Bellamar a další atrakce dokazují, proč se Varadero už tak dlouho drží mezi nejoblíbenějšími turistickými destinacemi regionu.

Díky oblibě u návštěvníků je tu i špičkové zázemí – Varadero má vlastní letiště, hlavní město Havana není daleko a přímo v resortu lze dělat cokoliv, co si kdo usmyslí, ať už jde o jízdu na koni, nebo třeba o návštěvu Domu rumu (Casa del Ron).

Foto: Bigstock.com

Jedna z luxusních vil přímo na pláži Varadero.

Podívejte se články o dalších nádherných exotických místech:

Turks a Caicos: oficiálně potvrzeno – mají tu jednu z nejkrásnějších pláží

Pokud pravidelně sledujete žebříčky cestovatelského webu TripAdvisor, určitě jste na jméno tohoto souostroví někdy narazili. Minimálně ve výčtu nejkrásnějších destinací Karibiku pro rok 2015. To má velkou váhu, protože zde nevolí nějaká porota od stolu, nýbrž sami cestovatelé, kteří dané místo navštívili.

A co všechny vlastně na Turks a Caicos zaujalo? Možná pastelově natřené fasády domů a starodávné osvětlení, možná západy slunce nad mořem, těžko říct. Je toho tolik, že romantika by se dala stáčet do lahví a vyvážet na export. Milovníky méně aktivního odpočinku zase spíše nadchne jeden z největších akvaparků v Karibiku nebo špičkové 18jamkové golfové hřiště.

Více o Turks a Caicos si můžete přečíst zde:

O zajímavých místech Karibiku se toho dá napsat ještě hodně, ale pro dnešek už to ukončíme. Stejně nejlepší je to všechno poznat přímo na místě, nemyslíte?

Inzertní sdělení: Vydejte se do Karibiku!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky jedinečných poznávacích zájezdů:

Procestujte Karibik na osmidenní cestě po nejkrásnějších zákoutích této části světa! Na palubě luxusní zaoceánské lodi se dostanete do temperamentního kubánského Santiaga, do Havany nebo na pláže jamajské zátoky Montego.

V ceně jsou přístavní poplatky, snídaně, obědy i večeře.

Vyrazte na Turks a Caicos a prožijte unikátní dovolenou v jednom z nejluxusnějších hotelů na ostrovech – v Beaches Turks and Caicos ****+.

Rozsáhlý komplex s šesti bazény, akvaparkem a 16 mezinárodními restauracemi je přímo na pláži a jen 15 minut jízdy od letiště.

Čtěte dále:

Přečtěte si i další články. Třeba článek o Samoi – perle Tichomoří, dále o nejslavnějších ulicích světa nebo o nejoblíbenějších turistických destinacích světa. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Jak dlouho dopředu obvykle objednáváte dovolenou?
6 - 12 měsíců
26,3 %
několik měsíců, ale ne úplně ve first minute
22,8 %
čekám na last minute
17,5 %
jak kdy
33,4 %
Celkem hlasovalo 57 čtenářů.

Co je Karibik?

Mezi státy a závislá území karibské oblasti počítáme tato území:

Americké Panenské ostrovy (patří k USA)

Anguilla (Velká Británie)

Antigua a Barbuda

Aruba

Bahamy

Barbados

Bonaire (Nizozemsko)

Britské Panenské ostrovy (Velká Británie)

Curacao (Nizozemsko)

Dominika

Dominikánská republika

Grenada

Guadeloupe (Francie)

Haiti

Jamajka

Kajmanské ostrovy (Velká Británie)

Kuba

Martinik (Francie)

Montserrat (Velká Británie)

Portoriko (USA)

Saba (Nizozemsko)

Svatý Bartoloměj (Francie)

Svatý Eustach (Nizozemsko)

Svatý Martin (Francie)

Svatý Martin (Nizozemsko)

Svatá Lucie

Svatý Kryštof a Nevis

Svatý Vincenc a Grenadiny

Trinidad a Tobago

Turks a Caicos (Velká Británie)

Související články

Výběr článků

Načítám