Hlavní obsah

Letní románek v USA? Nejvíce svobodných potkáte třeba na plážích Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemůžete najít partnerku? Jeďte do Spojených států! Více než 50 procent tamních žen je single. Ani u mužů to není o moc lepší. Vzhledem k tomu, že se blíží doba letních dovolených, bude v tamních barech asi rušno. Procházet se s letní láskou při západu slunce po kalifornské pláži nebo po nejslavnějším mostě světa, to je vrchol romantiky.

Foto: Steven W Belcher (Wikimedia Commons)

Zátoka, u které leží Los Angeles, se jmenuje Santa Monica Bay. Na obrázku ji vidíme z Venice Beach.

Článek

Nejlépe (anebo nejhůře?) je na tom v tomto směru kalifornské San Francisco. Okolo 45 % tamních obyvatel žije bez partnera. Osmisettisícové kalifornské turistické letovisko tak potvrzuje fakt, že osamělí žijí více ve velkých městech.

Přitom je San Francisco plné romantických míst, která k nějakému milostnému vzplanutí přímo vybízejí.

Například ikonický most Golden Gate. Načervenalý velikán má délku přes 2700 metrů, takže kdo ho chce projít celý, pěkně se nachodí. Ale ta romantika! Výhled na zátoku z načervenalého symbolu západního pobřeží USA, ten stojí za to! Mimochodem, kdybyste se někdy ocitli v San Francisku a chtěli si slavný most vyfotit, tak vězte, že nejlepší záběry pořídíte z míst jako Battery Spencer, Hawk Mill nebo Fort Point.

Největší atrakce San Franciska

Vedle slavného mostu patří mezi neopominutelné atrakce města také:

  • Věznice Alcatraz. Dnes turisté dobrovolně chodí dovnitř a ještě za to platí, kdysi se ale vězni snažili dostat ven. Pobýval zde i legendární mafián Al Capone.
  • Lombard Street. Odbočit vlevo, odbočit vpravo, odbočit vlevo… na Lombard Street zatočíte na 180 metrech celkem osmkrát! A k tomu ještě brzdíte, protože jednosměrná točitá ulička se svažuje z kopce Russian Hill. Není divu, že se dole houfují fotografové zachycující auta mířící dolů.
  • Cabin cabs. Tramvaje šplhající do sanfranciských kopců patří k nejslavnějším vozům hromadné dopravy na celém světě. Aby ne, poskytují totiž možnost sledovat při jízdě město a moře v sousedství.

Rájem pro svobodné je pláž v Los Angeles

Dalším městem, kde svatební obřadní síně nemají zrovna plno, je Los Angeles, které také najdeme v Kalifornii. Vypadá to, že nejlidnatější americký stát Spojených států partnerským svazkům příliš nesvědčí.

Foto: Patrick Blaise (Pixabay.com)

Strážní věž pobřežní hlídky, to je jeden ze symbolů „města andělů“. Tak se říká Los Angeles.

V žebříčku měst s nejvíce svobodnými je L. A. pevně usazeno už dlouhou dobu (s číslem pohybujícím se kolem 37 % „singlů”). Také proto se o pláži Venice říká, že jde o místo s největší koncentrací nezadaných v zemi. Kdo se chce seznámit, nevynechá toto místo. A když už nenajde vhodný protějšek, aspoň si užije plážové radovánky.

Vždyť tato pláž toho nabízí opravdu hodně – strážní věže známé ze seriálu Pobřežní hlídka, excentrické umělce na promenádě a sportoviště všeho druhu, především místa s posilovacími stroji, hřiště na plážový volejbal, malou kopanou nebo streetball, dále bruslařské dráhy a vůbec všechno možné. Venice Beach se vlastně dá označit za takové malé město ve městě, jedno z kulturních a relaxačních center Los Angeles. I proto sem míří milióny lidí ročně. Seznámit se tu tedy lze celkem lehce.

Foto: Diliff (Wikimedia Commons)

V Los Angeles najdeme i nákupní ráj Hollywood Boulevard. Na něm se ve filmu Pretty Woman poprvé setkali Julia Robertsová a Richard Gere.

I jezerní Detroit je plný osamělých srdcí

Zapomenout nelze ani na Detroit. Procento nezadaných má v celých Státech druhé největší, hned po San Francisku. Místní radnice měla v nedávné době finanční problémy a musela omezit některé standardní služby, nicméně nedá se říci, že by se právě to odrazilo na nechuti Detroiťanů navazovat hlubší vztahy. Velký počet singles tu totiž žije už dlouho, potvrdil to například výzkum deníku New York Times v roce 2007.

Ani zde si ale nelze stěžovat na nedostatek romantických koutů. Vždyť město leží u jezera St. Clair. Jestliže vám toto jméno nic neříká, pak vězte, že jde o drobnou modrou tečku na mapě mezi Erijským a Hurónským jezerem v oblasti Velkých jezer na hranici USA a Kanady.

Projděte si další články o zajímavých místech USA

Orlando „trhá part“ velkoměst

Před několika týdny vyšla zpráva, podle níž se v roce 2014 stalo nejnavštěvovanějším místem USA floridské Orlando. Vydala ji agentura, která se stará o lákání turistů do tohoto města, takže o její objektivitě by se dalo pochybovat.

Nicméně faktem je, že podle oficiálních vládních statistik týkajících se cestovního ruchu se Orlando už dlouho drží v tomto žebříčku na druhém místě za New Yorkem. Za letními romancemi se sem však nejezdí. Většinou sem turisté směřují v rámci výletů z plážového Miami a navštěvují zdejší vyhlášené zábavní komplexy Universal, Disney nebo Sea World.

Foto: Stig Nygaard (Flickr.com)

Orlando sužují vysoké daně pro lodní taxislužby, a tak lidé k dopravě využívají spíše kosatky? Ale ne, tady jde o vystoupení v zábavním parku Sea World.

Orlando se totiž vymyká pravidlu, že ve velkých městech žije velký počet svobodných. Možná za to může fakt, že je tu přibližně stejně mužů a žen, a tak se tak nějak navzájem spárovali. Podobně vyrovnaně v počtu obyvatel mužského a ženského pohlaví na tom ovšem je i Los Angeles. Tam nicméně, jak víme, vypadá situace úplně jinak.

Ať už hledáte manžela, manželku, letní vzplanutí nebo jen pobavení a klid při dovolené, jisté je, že Severní Amerika disponuje spoustou zajímavých míst vhodných pro letní dovolenou.

Inzertní sdělení: Vydejte se za poznáním USA

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky zájezdů do celého světa:

Z New Yorku přes Washington do Filadelfie, od Niagarských vodopádů přes bitevní pole u Gettysburgu do romantické zátoky Chesepeake. Všechny hity severovýchodní části USA v rámci jednoho zájezdu, to je neopakovatelná nabídka!

Zažijte atmosféru San Franciska s mostem Golden Gate, kasin v Las Vegas nebo osmisetmetrových srázů v Grand Canyonu a vše si ještě užijte z výšky při leteckém zájezdu na křídlech nad západní Amerikou.

Čtěte dále:

Přečtěte si o exotických plážích ve východní Africe, dále o destinacích, kam se nyní dá levně vyrazit na last minute dovolenou nebo například o japonských gejšách a Hanami. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Prožili jste na dovolené někdy letní románek?
ano
46,7 %
ne
44,4 %
pssst, manžel(ka) sedí vedle mě
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Pláž milenců

V mexické části Kalifornie na poloostrově Baja California najdeme v samotné jeho špičce místo zajímavé pro ty, kdo už nějakého partnera našli. Jmenuje se Cabo San Lucas a od nejbližšího většího města La Paz (neplést s bolívijským La Pazem) je vzdáleno dvě hodiny jízdy autem. I pro tuto odlehlost získalo místo velkou popularitu.

Američané sem rádi jezdí na dovolenou. Dost často si ji „pěkně užijí“, a to tak intenzivně, že se jedné části pobřeží začalo říkat „pláž milenců“. Netřeba rozebírat proč.

Developeři si všimli všeobecné obliby kalifornského poloostrova a vybudovali tu spoustu hotelů a lázeňských areálů, takže se milenci nyní musejí vypořádat s trochu rušnějším prostředím. Přesto se stále najdou tací nadšenci, kteří tradici pláže udržují.

Mají to ovšem dost těžké. Promenují se zde potápěči a plavci se šnorchly, protože právě v okolí pláže je výborné prostředí pro tyto aktivity. A pokud zde zrovna kotví velké výletní lodě, je na pláži  hlava na hlavě, takže to, co se tu obvykle praktikuje, dočasně nelze.

Více o americké části této oblasti se můžete dozvědět na stránce o Kalifornii v magazínu Amerika.cz.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám