Hlavní obsah

Kuřáci si od příštího roku na plážích v Bibione nezapálí, začíná platit totální zákaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuřáci budou mít od příštího léta v italském Bibione smůlu. Pláže v této oblasti se stanou nekuřáckou zónou, napsal v pondělí server rakouského deníku Kurier. Částečný zákaz kouření platil sice od roku 2014 a týkal se oblasti od první řady slunečníků až k mořskému břehu. Nyní v rámci akce Dýchej moře bude platit pro celou oblast pláží.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Projekt s názvem Dýchej moře vznikl z iniciativy zastupitelstva obce San Michele al Tagliamento, jejíž součástí je i Bibione. Zákaz kouření podpořilo kromě italského ministerstva zdravotnictví také řada další organizací, a to nejen z oblasti péče o zdraví, ale také podpory cestovního ruchu.

Starosta benátské oblasti Pasqualino Codognotto tvrdí, že projekt není namířen proti kuřákům, „je to rozhodnutí ve prospěch životního prostředí a dětí, které si hrají na pláži”. Svá slova doplnil statistikou. Z odpadu sesbíraného na pláži tvoří nedopalky cigaret 27 procent.

Sankce za porušení kouření jsou v Itálii značně vysoké, mohou se pohybovat od necelých 30 euro (810 korun) až po téměř 300 (přes osm tisíc korun)

Pláže v Bibione nejsou první, kde platí zákaz kouření. Od roku 2012 je nekuřácká jedna z nejnavštěvovanějších pláží v jihofrancouzském městě Nice. Za porušení hrozí pokuta až 40 euro (v přepočtu asi 1080 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám