Hlavní obsah

Poznejte krásy španělské Mallorky

Novinky, Kateřina Davidová, CK EXIM tours, a.s.

Okouzlující, vášnivá, krásná i poetická – Mallorka je oblíbeným cílem návštěvníků – a zcela právem. Středomořské klima, kde slunce svítí více jak 300 dní v roce, ve vzduchu voní pomerančovníky a citronovníky. Ostrov zeleně a azurového moře s množstvím krásných pláží, útesů a horských masivů. Místo se zajímavou historií, které musíte navštívit!

Foto: Shutterstock

Poznejte krásy španělské Mallorky

Článek

Palmanova – středisko zábavy

Oblast na jihozápad od hlavního města je nejvíce oblíbená mezi anglickými turisty. Je charakteristická krásnými plážemi z jemného písku a rušným nočním životem, jenž se odehrává v bezpočtu barů a restaurací, z nichž mnohé vypadají, jako by byly přeneseny ze staré Anglie. Najdete zde i jednu z největších a nejvyhlášenějších diskoték v Evropě – BCM.

Navštivte rovněž zdejší Aqualand, Casino Paladium, Westernpark a vystoupení v duchu pirátských výprav či Marineland s oblíbeným představením delfínů, lachtanů a papoušků. Komplex je kombinován se zoologickou zahradou a velkým akváriem.

Foto: Shutterstock

Palmanova

Exklizivní Santa Ponsa

Záliv s bělostnou písčitou pláží lemovanou středomořskými piniemi evokuje atmosféru dovolenkové pohody. Letovisko s výbornými ubytovacími možnostmi a polohou na poloviční cestě mezi hlavním městem a přístavem Puerto d'Andraitx (přibližně 20 kilometrů na obě strany) je ideálním východiskem pro poznání této části ostrova. Poblíž leží i jedna z letních rezidencí španělské královské rodiny. Výjimečnost této oblasti dokládá i blízkost několika golfových hřišť.

Elegantní Paguera

Sympatické a klidnější letovisko v zálivu u pláže na jihovýchodním cípu ostrova. Městečko rozložené v mírně se svažujícím údolí, zakončeném krásnou dvojitou pláží, obklopenou typickými přímořskými skalami. Jeho tepnou je tzv. boulevard – příjemná pěší zóna s obchůdky, restauracemi a kavárnami.

Foto: Shutterstock

Klidnější a elegantní Paguera

Paguera leží na cestě z Palmy de Mallorka do mondénního střediska Puerto d'Andraitx, jež svou atmosférou pirátského přístavu učarovalo osobnostem showbusinessu jako modelka Claudia Schifferová či herec Michael Douglas, kteří si zde vybudovali svoje sídla.

Alcúdia / Playa de Muro

Letovisko Alcúdia, na severu ostrova u veliké zátoky, dodávající tomuto místu nenapodobitelné kouzlo. Každým dnem odtud vyplouvají výletní lodě. Alcúdia leží na okraji nejdelší pláže ostrova, která měří na 8 kilometrů. Pláž má nádherný bílý písek a je lemována palmami a piniemi. Vzhledem k pozvolnému vstupu do moře a písečnému podloží je ideální pro rodiny s dětmi.

Využijete zde široké nabídky vodních sportů, minigolfu, jízdy na koni, tenisu či squashe. Milovníci nočního života ocení množství kaváren, restaurací, obchodů a barů. V zachovalém historickém jádru městečka můžete objevovat romantické uličky a krásný přístav s řadou kaváren, které lákají k večernímu posezení. Ve městě naleznete i zříceniny amfiteátru a domů z římského období i zachovalé mohutné hradby lemující město, které byly v 16. století postaveny křesťany na obranu proti arabským pirátům korzárům.

Foto: Shutterstock

Can Pastilla

El Arenal / Can Pastilla

Proslulá letoviska v zálivu Palma Bay nedaleko hlavního města, spojená osmikilometrovou pláží, kterou lemuje promenáda obklopená palmami, žijící 24 hodin denně. Živé prázdninové centrum s neuvěřitelným množstvím obchůdků, barů, restaurací, diskoték, večerních podniků a dalších zábavních zařízení.

Velkým lákadlem pro děti, ale i pro dospělé je jeden z největších vodních parků na světě – Aqualand, ale i známé minigolfové hřiště, střežené prehistorickými dinosaury. Tato pulsující střediska patří k nejživějším a nejoblíbenějším lokalitám na Mallorce, kam přijíždějí ti, kteří se chtějí především bavit.

Klidný svět zálivů na východě ostrova – Calas

Foto: Shutterstock

Zálivy na východě Mallorky

Východní pobřeží Mallorcy – to je zcela jiná zem, vzdálená od rušných, kilometry dlouhých pláží a životem tepajících turistických středisek. Okouzlí vás zdejší příroda s pohořím Sierra Levante, které dosahuje asi 500–600 metrů nad mořem. Z tohoto členitého terénu stéká množství nepravidelných toků, vytvářejících řečiště zvaná Tarente, jejichž ústím do moře se vytvořily malebné zátoky, zvané calas. Mají většinou písčité dno, ale okolí je členité a skalnaté a je zde i spousta podmořského života. Mezi ty nejkrásnější patří podmořská přírodní rezervace Cala Mandrago.

Výběr článků

Načítám