Hlavní obsah

Ze sídla zavražděného návrháře je hotel. Hosté se fotí na místě, kde byl zabit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi byla vila Casa Casuarina v Miami Beach domovem slavného návrháře Gianniho Versaceho. Nyní slouží jako luxusní hotel. Právě u dveří, kterými hosté vstupují dovnitř, prožil původem italský oděvní magnát jedny z posledních chvil života, když u nich byl postřelen. Poněkud morbidní historie nemovitosti přitahuje návštěvníky, kteří se na schodech vedoucích do domu fotí, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze sídla módního návrháře Gianniho Versaceho se stal luxusní hotelVideo: AP

 
Článek

Od tragické smrti uběhlo už více než 20 let, přesto Versaceho jméno a odkaz dál přitahují do Casa Casuarina hosty. Luxusní vila totiž i nadále odráží životní styl návrhářské legendy. Hotel hýří opulentní výzdobou a vybavením — zdejší bazén je částečně obložen kachličkami z 24karátového zlata a postele jsou tak velké, že se na ně musí ložní prádlo šít na míru.

V někdejší jídelně je gurmánská restaurace a ze střešní observatoře mohou romantické duše hledět buď na hvězdnou oblohu nebo na oceán, který se rýsuje na horizontu. Ačkoli samotného Versaceho připomíná v hotelu máloco, hosté tu narazí na mozaiky s hlavami mytických medúz, které má oděvní firma ve znaku.

Dům si Versace koupil v roce 1992 za 33 miliónů dolarů, což by při dnešním kurzu činilo v přepočtu 700 miliónů korun. Původně byla Casa Casuarina bytovým komplexem z roku 1930. Po návrhářově smrti jeho rodina nemovitost prodala, aby jí příšernou událost nepřipomínala.

Tehdy se Gianni Versace vracel z ranní kávy, když byl při odemykání dveří zasažen několika výstřely. Ačkoli mu byla ihned zavolána pomoc, cestu sanitkou nepřežil. Zabil ho sériový vrah Andrew Cunanan. Předpokládá se, že se o dům bude zajímat ještě více lidí po odvysílání seriálu American Crime Story, jehož druhá série se má na Versaceho vraždu soustředit.

Reklama

Výběr článků

Načítám