Hlavní obsah

Žádné kapacitní limity. Rakouské Ski amadé doufá v takřka běžnou sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší lyžařská oblast v Rakousku Ski amadé počítá letos s takřka normální sezonou. Oproti loňsku, kdy se na svahy mohli vydat jen místní, se tentokrát budou moci po sjezdovkách prohánět třeba i Češi. Přesto je nutné počítat s omezeními. Kapacita nebude limitována, návštěvníci však budou muset doložit test, potvrzení o očkování či prodělání nemoci.

Foto: Ski amadé

Ski amadé se těší na takřka normální sezonu.

Článek

„U nás v Rakousku máme pravidlo 3G. Je to z němčiny a znamená to očkovaný, uzdravený nebo testovaný. Jednu z těchto podmínek musíte splňovat, abyste mohli lyžovat, ubytovat se a navštěvovat restaurace,“ vysvětlil šéf oblasti Ski amadé Christoph Eisinger na tiskové konferenci.

„Co se týče kapacity hostů, tak ta bude v této sezoně neomezená. Takže se není třeba obávat, protože nic nebude limitované tak jako v předchozí sezoně,“ doplnil Eisinger s tím, že například kabinové i sedadlové lanovky bude moci využívat plný počet pasažérů. To samé platí i pro hotely či horské chaty. „Čeká nás sezona, která se bude velmi blížit normálnímu stavu,“ poznamenal šéf lyžařské oblasti.

Do Rakouska na lyže jen s respirátorem a potvrzením

Koronavirus

Kromě doložení testu, potvrzení o očkování či prodělání nemoci covid-19 však návštěvníci rakouských skiareálu musejí počítat i s dodržováním odstupů. Povinné budou na sjezdovkách také respirátory, jak v pondělí uvedla vláda Sebastiana Kurze.

Loni značný propad

V oblasti Ski amadé, kterou tvoří 25 středisek se zhruba 760 kilometry sjezdovek, se lyžovalo i během loňské sezony. Kvůli uzavřeným hranicím se po sjezdovkách nicméně proháněli jen Rakušané, zavřené navíc byly všechny hotely či horské chaty. Čísla se tak oproti předchozí sezoně značně propadla. Region si například připsal pouze 0,3 milionu přenocování, předloni to bylo 6,68 milionu.

Lyžařská oblast se však pochlubila tím, že hygiena loni nezaznamenala jediný případ nákazy covidem-19, který by odsud vzešel.

Co se týče novinek, přibyly ve Ski amadé dvě nové lanovky, potažmo tři od loňského roku, kdy Češi do Rakouska na lyže nemohli vyrazit. Oblast na letošní sezonu chystá množství akcí, včetně slevových, aby návštěvníky nalákala. Jde například o gastronomické putování po horských chatách nebo festival řemeslných piv.

O zimní lyžařské zájezdy je zájem. Problémem bude omezená kapacita

Cestování

Anketa

Do které země se plánujete vydat na lyže?
Česko
7,3 %
Rakousko
30 %
Itálie
40,9 %
Švýcarsko
1,7 %
Francie
3,4 %
Slovensko
1,3 %
Nikam
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5996 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám