Hlavní obsah

V Šanghaji otevřeli nejvyšší hotel na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj si přiřkla nový světový rekord. V čínské metropoli otevřeli nejvyšší hotel na planetě, jenž se nachází v 632 metrů vysokém mrakodrapu. Ten je zároveň druhým nejvyšším na světě hned po dubajském obrovi Burdž Chalífa. Samotné ubytovací zařízení zabírá vrchních 26 pater z celkových 128.

Foto: Profimedia.cz

Hotel se nachází v Šanghajské věži (na snímku uprostřed).

Článek

J Hotel v Šanghajské věži se otevřel minulý týden a patří čínskému řetězci Jin Jiang Hotels International. Luxusní ubytovací zařízení návštěvníkům nabízí vysokou úroveň servisu, včetně nonstop asistence osobního sluhy nebo restauraci ve 120. patře s oslnivým výhledem na čínskou megapoli, píše server Independent.

Hotel se pyšní celkem 165 pokoji, sedmi restauracemi, několika bary, lázněmi a na 84. patře naleznou hosté také plavecký bazén.

Foto: Profimedia.cz

J Hotel zabírá vrchních 26 pater mrakodrapu.

Prominentní ubytovací zařízení se mělo otevřít dříve, kvůli pandemii se ovšem hýbalo s termíny. Hotel proto nyní nabízí speciální „zaváděcí“ cenu, která činí 3088 jüanů (10 200 korun) na noc.

Ceny za nejluxusnější apartmá jsou však mnohem vyšší než za běžné pokoje, například noc v takzvaném v J Suite vyjde až na 67 tisíc jüanů (přes 221 tisíc korun). Tato apartmá však disponují vlastními saunami, křišťálovými lustry a nejlepšími výhledy na město.

Stránky byly přehlcené

„V den otevření byly naše webové stránky doslova zahlceny návštěvníky, kteří mají zájem do našeho hotelu zavítat,“ uvedl šéf prodejů a marketingu Renee Wu. „Samozřejmě nám to dodává odvahu, ale stejně tak jsme zavázáni, abychom našim hostům poskytli ten nejlepší servis,“ doplnil.

Foto: Profimedia.cz

Ceny za luxusnější apartmá začínají i na 220 tisících korunách za noc.

J Hotel se nachází v Šanghajské věži neboli Shanghai Tower, mrakodrapu, který je významný hned z několika důvodů. Kromě toho, že se jedná o druhou nejvyšší budovu světa, je zároveň nejvyšší točitou budovou světa. V 561 metrech se zde nachází také nejvyšší vyhlídková plošina na světě.

Pro srovnání, dubajský mrakodrap Burdž Chalífa je vysoký 828 metrů a tamní vyhlídka se nachází v 555 metrech.

Devět tipů, jak si dobře vybrat hotel: Čtěte recenze a neplaťte předem

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám