Hlavní obsah

V Dubaji odhalili největší fontánu na světě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj si může připsat další rekord. Ve čtvrtek tam totiž při velkolepé show odhalili největší fontánu na světě. Její rozloha činí přes 1300 metrů čtverečních a disponuje celkem 128 vodotrysky, které dokážou vodu vystřelit do výšky až 105 metrů, uvádí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dubaji odhalili největší fontánu na světěVideo: Reuters

 
Článek

Palm Fountain se nachází na pobřeží u umělého ostrova Palm Džumeira. Slavnostní odhalení bylo v živém přenosu vysíláno do celého světa. Podle šéfky nové atrakce Gail Sangsterové je fontána unikátní i svým mnohobarevným nasvětlením.

„Myslím, že jde o další dodatek do portfolia cestovního ruchu, tedy až se začne po aktuální covidové situaci opět stavět na nohy. Je to ale pěkné prostředí i pro rezidenty, rodiny, přátele,“ myslí si Sangsterová.

Fontána byla stavěna se záměrem pokořit světový rekord. Ten dosud držela jihokorejská Banpo Moonlight Rainbow Fountain, jejíž rozloha činí 234 metrů čtverečních. Nebylo tudíž prakticky pochyb, že si Dubaj připíše další prvenství, podle agentury Reuters už vítězství potvrdila i Guinnessova kniha rekordů.

Dubajská fontána je vybavena třemi tisíci LED světly, které září různými barvami i v různé intenzitě. Pro veřejnost bude otevřena celoročně. Každých 30 minut bude ke zhlédnutí tříminutová show.

V Dubaji otevřeli safari park s tisícovkami divokých zvířat

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám