Hlavní obsah

V Americe vznikne světově největší resort se stromovými domečky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S ubytováním ve stromových domečcích se roztrhl pytel. Světově největší resort s těmito stavbami nyní vzniká nedaleko amerického národního parku Great Smoky Mountains ve východním Tennessee. Na takřka 17 hektarech nabídne celkem 130 domků, prvních deset bude k dispozici už v létě.

Foto: Profimedia.cz

Po dokončení resortu bude k dispozici 130 stromových domků (ilustrační foto).

Článek

Za projektem stojí Brian a Amanda Jensenovi, které inspirovaly především jejich čtyři děti. Když byly mladší, Brian Jensen jim postavil stromový domek s palandami, padacími dveřmi, houpačkou i lanovým skluzem.

„Když se děti rozhodly, že existují důležitější věci než hraní, vtipkovali jsme, že stromový domek pronajmeme, protože se z toho začal stávat trend,“ uvedla Amanda Jensenová pro server Travel + Leisure.

Ale poté, co manželé sami vyrazili na pobyt do stromového domku v Jižní Karolíně, jejich ambice značně narostly. Rozhodli se, že vybudují největší komplex se stromovými domky na světě. Sanctuary Treehouse Resort nenabídne jen zajímavé ubytování, ale i lákavé prostředí. Areál totiž vzniká v blízkosti národního parku Great Smoky Mountains, který léta patří k nejnavštěvovanějším v USA.

K dispozici tři typy

Po dokončení tu bude k dispozici na 130 domečků, většina jich bude v řadách, několik také v kruhových formacích. A půjde o tři různé typy budov, které se budou lišit vybaveností.

Nejnavštěvovanější národní park USA láká nekonečnými lesy

Cestování

Tree Fort neboli stromová pevnost bude určena pro dva až šest lidí, Tree Fort Double bude pro skupiny a půjde o dva až tři propojené domky. Největší pohodlí nabídne verze Luxe, která bude kromě standardního vybavení disponovat například venkovní vířivou kádí. Nedílnou součástí všech stromových domečků budou atrakce, jako skluzavky a podobně.

„Nepůjde jen o místo k pobytu, které vám nabídne hezké výhledy. Budete moci s prostředím interagovat a hrát si,“ komentuje Jensenová.

Až deset domků bude k dispozici už letos v létě. Projekt bude postupně rozšiřován, do konce roku 2023 by mělo stát celkem 30 jednotek, každý další rok je v plánu dokončit 20 až 25 domků, dokud nebude hotovo.

Komplex ve finále nabídne i pěší trasy, komunitní centrum, ale také osvětlený „kouzelný“ les pro konání nejrůznějších akcí a oslav. V blízkosti se pak nacházejí také golfová hřiště či zmíněný národní park.

„Připravujeme unikátní resort, který nenajdete nikde jinde na světě. Doufáme, že hostům poskytneme dlouhotrvající vzpomínky či dech beroucí výhledy a zanecháme v nich touhu se k nám každoročně vracet,“ uzavřela Jensenová.

Unikátní švédský hotel je skryt za stovkami ptačích budek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám