Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vydejte se do Prčic nebo vyběhněte schody na věž

Novinky, fis

Víkendový program se v květnu čím dál více přesouvá pod širé nebe. Hrady a zámky zvou na historické slavnosti a jarmarky, města a obce na trhy, hudbu a pestrý program. Na své si přijdou také vinaři a pivaři.

Foto: Profimedia.cz

Běhat můžete tento týden mezi Prahou a Prčicemi, v Brně nebo v Jindřichově Hradci...

Článek
Praha

Pochod Praha - Prčice

Klub českých turistů zve v sobotu na tradiční pochod Praha - Prčice. Odstartuje už v brzkých ranních hodinách. Jednotlivé trasy a jejich harmonogram naleznete zde.

Růžový máj

V sobotu dopoledne začne na náměstí Jiřího z Poděbrad festival Růžový máj. Jedním z bodů programu bude degustace růžových vín a klaretů. Po celý den bude znít živá hudba. Kompletní program si prohlédněte zde.

Electro Swing Fever

Klub Roxy zve v sobotu od 21:00 na akci s názvem Electro Swing Fever. zatančíte si jak jinak než ve svižných rytmech electro swingu. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Zážitkové saunování

V pátek i v sobotu máte možnost navštívit saunové ceremoniály probíhající od 18:00 do 23:00 v akvaparku Aquapalace Praha v Čestlicích. Začnete víkend odpočinkem. Více čtěte zde.

Květinová Dobříš

Mezi 11:00 a 16:00 si budete moci prohlédnout dobříšský zámek s květinovou dekorací. V zrcadlovém sále navíc bude znít živá hudba a nádvoří ozdobí motoroví veteráni. Více zde.

Jihočeský kraj

Běž na věž

V sobotu v 9:00 odstartuje závod do 153 schodů městské vyhlídkové věže v Jindřichově Hradci. Připraveny budou diplomy i občerstvení. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Světýlka v hlubinách

Plzeňské historické podzemí si až do konce roku prohlédnete v rámci malířské a sochařské výstavy Světýlka v hlubinách. Tématem expozice je směřování k naději. Zavítat tam můžete denně mezi 10:00 a 18:00. Více se dozvíte zde.

Májová pěna

Přehlídka minipivovarů zaplní v neděli od 13:00 nádvoří zámku Nebílovy. Ochutnáte tam především regionální piva z Plzeňska. Více zde.

Karlovarský kraj

Veteráni na zámku

V sobotu od 11:00 do 13:00 proběhne na zámku Kynžvart přehlídka historických vozidel. Od 11:00 a od 14:00 jsou navíc plánované komentované prohlídky zámeckého parku. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Osobnosti zámku Jezeří

Sobotní kostýmované prohlídky zámku Jezeří vám poodhalí více z minulosti této stavby. Zaměří se především na osobnosti, které jsou se zámkem spjaté. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Astronomický den

Astronomický den na Jizerce můžete prožít v sobotu od 13:00. Řeč bude o Slunci, Měsíci, letní obloze a dalších tématech. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Dogracing v Bašnicích

Psí odpoledne se soutěžemi a doprovodným programem plánují Bašnice. Akce začne už v 8:00 veterinární přejímkou psů a skončí v odpoledních hodinách hudebním vystoupením. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Pardubický kraj

Maminy run

Do štafetového běhu maminek se mohou ženy zapojit v Pardubicích. Poběží se v sobotu od 15:00. Více se dočtete zde.

Vysočina

Poutník Fest 2015

Hudební festival Poutník Fest v sobotu od 15:00 rozezní dvůr pivovaru Poutník Pelhřimov. Hudba tam bude burácet až do ráda, posledním vystupujícím interpretem bude kapela Škwor. Celý program naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Putování po blatnických búdách

Cech blatnických vinařů zve v sobotu na tradiční Putování po blatnických búdách. Milovníkům vína se od 10:00 do 19:00 otevře až 35 sklepů. Kromě koštování program nabídne i jízdu koňským spřežením, cimbálovou hudbu, lidová řemesla a soutěže. Více zde.

Night run Brno

V sobotu ve 20:45 vystartují běžci Brnem na večerní běh Night run. Hlavní závod bude v délce 10 kilometrů. Registrace závodníků začne v 16:00 na koupališti Riviéra. Více zde.

Olomoucký kraj

Přerovské pivnosti

Pivní slavnosti v Přerově můžete navštívit v sobotu od 12:00. Kromě ochutnávky desítek druhů piv se v odpoledních hodinách můžete těšit také na hudební vystoupení. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Senior festival

Amfík Bukovina v Popovicích zve v sobotu na Senior festival, který nabídne seniorům nejen možnosti aktivního trávení volného času, ale také řadu bezpečnostních upozornění spojených se zdravím a také kriminální činností vůči starším lidem . Více čtěte zde.

Květinová slavnost

Zámek a park v Lešné zaplní v sobotu květiny. Na programu jsou komentované prohlídky parku, květinový jarmark, koncert a další aktivity. Vše se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Silesia Merida bike marathon

Velkolepý cyklistický závod se uskuteční v sobotu v Opavě. Závodit se bude jednotlivě i v týmech na tratích 90 nebo 55 kilometrů. Veškeré informace naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám