Hlavní obsah

Svatba v Itálii? Region Lazio chce platit zájemcům náklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snili jste někdy o svatbě v zahraničí? Italský region Lazio, jehož součástí je i hlavní město Řím, nyní láká budoucí manžele na zajímavou nabídku. V rámci nové kampaně oblast uhradí zájemcům svatební náklady, ať už květiny nebo oděvy, musejí je ale utratit výhradně u místních firem.

Foto: Profimedia.cz

Zájemci se mohou nechat oddat třeba přímo v Římě (ilustrační foto).

Článek

Kampaň Nel Lazio Con Amore (V Laziu s láskou) cílí na obnovu ekonomiky po pandemii, je na ni vyčleněno celkem 10 milionů eur (248 milionů korun). Každý pár přitom může obdržet až dva tisíce eur (49 720 korun) na pokrytí některých nákladů za svatbu a nezáleží, zda půjde o církevní či civilní sňatek, uvádí server CNN.

Příspěvek mohou nastávající manželé využít na útratu za květiny, oděvy, prstýnky nebo za kadeřnické či fotografické služby. Až 700 eur (přes 17 tisíc korun) mohou pak novomanželé využít na svatební cestu.

Do kampaně se mohou zaregistrovat Italové i lidé ze zahraničí, ti mají však proces ztížený tím, že formuláře jsou k dispozici pouze v italštině. Platí navíc pravidlo, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Jakmile se totiž rozpočet vyčerpá, kampaň skončí. Podmínkou také je, že zájemci mohou využívat pouze služeb místních firem.

Na druhou stranu místo ke svatbě si mohou v celém Laziu vybrat poměrně volně. V úvahu tedy připadá sňatek přímo v Římě, blízko je to také k pobřeží. Ti, kteří sní o svatbě v přírodě, mohou zavítat třeba k místním jezerům Bracciano či Bolsena, zajímavým místem je i skalní městečko Civita di Bagnoregio.

Ital žije v obci už skoro čtvrt století úplně sám. Je z něj hvězda

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám