Hlavní obsah

Soutěž Vesnice roku 2010 už zná finalisty ze všech krajů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všech 13 krajských kol soutěže Vesnice roku 2010 už má vítěze. Krajští vítězové získají jeden milión korun a celorepublikový vítěz ještě další milión. O vítězi celostátního kola se rozhodne v září. Oznámilo to ve čtvrtek ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Letos se do soutěže přihlásilo rekordních 361 účastníků.

Článek

Vyhlašovateli soutěže jsou MMR, Spolek pro obnovu venkova ČR, Svaz měst a obcí ČR a ministerstvo zemědělství. "Smyslem soutěže je zvyšovat prestiž venkova, upozorňovat na jeho krásy a tradice, ale hlavně také finančně pomoci těm, kteří se aktivně snaží rozvíjet svůj domov," uvedl ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

MMR od roku 1997 poskytuje úspěšným obcím dotaci. V loňském roce bylo pro soutěž Vesnice roku vyčleněno více než 32 milionů korun. Stejná částka čeká na oceněné i letos. Kromě hlavních cen jsou peněžní odměny spojené s dalšími oceněními, která se v soutěži udělují.

Krajští vítězové soutěže Vesnice roku 2010
KrajObec
JihočeskýČížová
JihomoravskýKrásensko
KarlovarskýMerklín
KrálovéhradeckýNepolisy
LibereckýSloup v Čechách
MoravskoslezskýHlavnice
OlomouckýVikýřovice
PardubickýStřemošice
PlzeňskýKoloveč
StředočeskýRatměřice
ÚsteckýBřezno
VysočinaVír
ZlínskýHvozdná
Zdroj: MMR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám