Hlavní obsah

Singapurské letiště už není nejlepší na světě. Prvenství má Katar

Takřka celou dekádu platilo singapurské letiště Changi za nejlepší na světě. O své prvenství ovšem nyní přišlo a v rámci hodnocení společnosti Skytrax spadlo až na třetí příčku. Novým držitelem prestižního ocenění je pro rok 2021 mezinárodní letiště Dauhá Hamad v Kataru.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Dauhá Hamad je v letošním roce tím nejlepším na světě.

Článek

První příčku si letiště v Dauhá vysloužilo například za to, že expandovalo a modernizovalo se i během pandemie. Katarský vlajkový dopravce Qatar Airways rovněž patřil mezi hrstku společností, které nepřestaly operovat ani během koronavirové krize. Velkou roli při hodnocení tak hrálo i vypořádání se s různými bezpečnostními opatřeními a podobně.

„Nejde jen o opravdu pamětihodný úspěch pro letiště Dauhá Hamad a celý Katar, ale i potvrzení od našich cestujících, že jim poskytujeme vynikající služby,“ okomentoval úspěch šéf letiště Badr Mohammed Al-Meer. „Naše připravenost, kontinuální byznysová strategie a efektivní reakce na pandemii covidu-19 jsou oceňovány vedoucími institucemi v letectví,“ doplnil.

Jaké letiště nejdráž testuje na covid? V Ósace si účtují přes osm tisíc korun

Cestování

Šéf portálu Skytrax Edward Plaisted uvedl, že letiště si ocenění zasloužilo právě za skvělé bezpečnostní a hygienické standardy, ale i za udržení provozu.

Ocenili personál i čistotu

Na druhé příčce se umístilo tokijské letiště Haneda. Třetí je pak singapurské Changi, které dlouhá léta žebříčku dominovalo díky nadstandardnímu servisu, prostředí i nejrůznějším vychytávkám, které cestujícím pomohly ukrátit si čas při čekání na spoj.

Do desítky nejlepších letiště se dále probojovaly mezinárodní letiště Inčchon v Jižní Koreji, tokijské Narita, Mnichov, Curych, Londýn Heathrow, letiště Kansai v Japonsku a nakonec Hongkong.

Portál Skytrax, jenž se zabývá hodnocením letišť, ale také aerolinií, uděloval ocenění i v dalších kategoriích. Například singapurské Changi si připsalo cenu za nejlepší letištní personál, Haneda v Tokiu je zase nejčistším letištěm světa. Nejvíce vylepšeným letištěm je Istanbul a nejlepší bezpečnostní opatření najdou cestující na letišti Inčchon.

Muž osahával letušky a praštil stevarda. Ten ho přilepil k sedadlu izolepou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám