Hlavní obsah

Roušku už dostal i belgický čurající chlapeček

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rouška a bílý plášť nově zdobí slavnou bruselskou sochu čurajícího chlapečka. Město chce tímto způsobem vzdát hold práci lékařů a zdravotníků, kteří stojí při boji s koronavirem v první linii, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slavná socha čurajícího chlapečka v Bruselu dostala na počest zdravotníků roušku a doktorský plášťVideo: Reuters

 
Článek

„Tohle je velké poděkování personálu nemocnic, nejen lékařům a zdravotníkům, ale i těm, co uklízejí, zkrátka všem,“ uvedl Marc Guebel, který je členem asociace, jež sochu zvanou Manneken Pis spravuje. „Všichni riskovali. A odvedli znamenitou práci,“ doplnil Guebel.

Belgie má podle serveru National Post jedny z nejvíce alarmujících statistik na světě. Celkově bylo v zemi potvrzeno 87 174 případů, počet úmrtí je něco přes 9900.

Čurající chlapeček je jedním z hlavních turistických lákadel belgické metropole. Provází ho bouřlivá historie, proslul ale také pro svou bohatou garderobu. Při nejrůznějších příležitostech je totiž slavnostně oblékán nebo stylizován do různých sportovních, hudebních či historických osobností.

Brusel a jeho čurající kultura

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám